ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Lamark


Enviado por   •  27 de Abril de 2013  •  Informes  •  296 Palabras (2 Páginas)  •  292 Visitas

Página 1 de 2

Qui va inventar-ho?

Jean Baptiste Lamarck va néixer a Bazantin el 1 agost 1744 en el si d'una noble família, comença a formar-se com eclesiàstic, si bé en morir el seu pare la seva s'allista a l'exèrcit. Des d'aquesta ocupació, s'aplica a l'observació de la flora mediterrània. Després de conèixer a Buffon, accedeix a un lloc en el Museu d'Història Natural, exercint la docència en Zoologia. La seva principal aportació és la teoria del transformisme, segons la qual els organismes han de patir modificacions per adaptar-se a les diferents condicions en què han d'existir. Per aconseguir aquesta adaptació, les espècies desenvolupen canvis en els seus organismes que permeten la supervivència. Va escriure "flora francesa" (1778), "Enciclopèdia botànica" (1783), "Filosofia zoològica" (1809) i "Història natural dels animals" (1815). Va morir a París el 18 de desembre de 1829.

Quina era la seva teoria?

La teoria evolucionista de Lamarck es va publicar el 1809. Contradeia les teories anteriorment esmentades sobre l'origen dels éssers vius. Proposava, doncs, que les espècies actuals són el resultat d'un llarg procés de canvi que han experimentat tots els éssers vius. Lamarck explicava mitjançant el següent exemple la seva teoria:

"Els avantpassats de la girafes devien ser similars als antílops actuals. Fa milions d'anys, alguns individus s'esforçaven per arribar a les fulles dels arbres per aconseguir més aliment que la resta. Per això estiraven el coll i les potes davanteres. Per això, aquests òrgans es van anar allargant, de manera que al final de la seva vida aquests animals tenien aquests òrgans del seu cos més llargs que quan van néixer. Aquests caràcters van passar als seus descendents, que van tornar a repetir l'esforç dels seus progenitors. Així, al llarg de moltes generacions, s'aconsegueix l'allargament del coll i de les extremitats anteriors que caracteritzen les girafes actuals ".

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com