ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Rosalind Elsie Franklin


Enviado por   •  30 de Noviembre de 2014  •  368 Palabras (2 Páginas)  •  218 Visitas

Página 1 de 2

Rosalind Elsie Franklin

VIDA:

Londres, Anglaterra, 25 de juliol de 1920 - 16 d'abril de 1958

Va ser una científica britànica que va tenir un paper destacat en la major fita del desenvolupament de la biologia molecular, el descobriment de l'estructura de l'ADN.

Rosalind Franklin també va destacar en un altre tipus d’investigació relacionada amb les microestructures del carbó i del grafit. Van ser també rellevants els seus treballs sobre l’estructura dels virus.

Rosalind Franklin es va doctorar en Química física el 1945 per la Universitat de Cambridge. Va estudiar les tècniques de difracció de raigs X durant tres anys al Laboratori Central de Serveis Químics de l'Estat, de París.

Va mantenir aquí una relació complexa amb en Maurice Wilkins, qui va mostrar sense el seu consentiment les seves imatges de difracció de raigs X de l'ADN a James Watson i a Francis Crick.

Les condicions de treball que com a dona va haver de suportar a Cambridge i certes paraules despectives de James Watson fan aparèixer com un greuge la concessió del Premi Nobel de Fisiologia o Medicina a Watson, Crick i Wilkins el 1962, quan ja s'havia produït la seva defunció.

S'admet que cap altra inspiració fou tan forta com aquesta per la seva publicació, el 1953, de l'estructura de l'ADN.

Franklin va obtindré una fotografia de difracció de rajos X. Aquesta imatge coneguda com la famosa fotografia 51, va ser una gran ajuda experimental i crucial per l’investigació estadounidensa de James Watson i el britànic Francis Crickestablecieran.

L’any, la CÉLEBRE hipòtesis de la “doble hèlice” que és característica de l’estructura molecular de l’ADN.

S'admet que cap altra inspiració fou tan forta com aquesta per la seva publicació, el 1953, de l'estructura de l'ADN.

 Franklin va demostrar la seva habilitat per obtenir les millors imatges i per interpretar-les correctament en la investigació d'altres objectes, com l'estructura del grafit o la del virus del mosaic del tabac.

Rosalind Franklin va morir als 37 anys víctima d’un càncer d’ovaris a Londres. Es creu amb la possibilitat de que la causant de la seva mort fos causa de les seves repetides exposicions a la radiació durant les seves investigacions.

L’any 1962 els seus companys, Crick y Wilkins son premiats als Premis Nobel gracies al seu treball en el descobriment de l’ADN. El nom de Rosalind Franklin no es va mencionar ni es va reconèixer la seva contribució en el fet de l’avenç científic sense precedents.

Fotos:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com