ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reproduccion Asisitida


Enviado por   •  2 de Marzo de 2014  •  220 Palabras (1 Páginas)  •  204 Visitas

El còlera és endèmic en més de 50 països i ha produït diverses epidèmies d'abast mundial . Des de 1817 , set pandèmies de còlera s'han estès des d'Àsia a la resta del món. L'última d'elles va passar l'any 1961 i va afectar entre 3 i 5 milions de persones a l’any provocant la mort a més de 120.000 d’elles.

Al gener de 1991 va sorgir una epidèmia de còlera a diversos països del nord d'Amèrica del Sud que es va difondre ràpidament . A Haití, després del terratrèmol produït al gener de 2010 també va produir-s’hi un brot de còlera.

El còlera ha estat poc freqüent en els països industrialitzats en els darrers 100 anys, no obstant això, aquesta malaltia encara és comuna en altres parts del món, incloent el subcontinent Indi , el Sud-est Asiàtic , l’Amèrica Llatina i l'Àfrica Subsahariana .

Es presenta com epidèmia allà on existeixen condicions sanitàries deficients , amuntegament , guerra i inanició . Àrees endèmiques són : Àsia , Àfrica , la Mediterrània i més recentment , Amèrica Central i del Sud . Un tipus de Vibrio ha estat associat amb els mariscs , especialment les ostres crues . També són factors de risc el fet de residir en àrees endèmiques o viatjar per elles , així com beure aigua contaminada o no tractada .

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com