ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Stuart Mill


Enviado por   •  17 de Mayo de 2014  •  332 Palabras (2 Páginas)  •  1.081 Visitas

Página 1 de 2

QÜESTIONARI: Sobre la llibertat, capítol IV de J.STUART MILL.

1. Quin criteri estableix J. Stuart Mill per delimitar l'esfera pública i l'esfera privada? Què considera que pertany a cada esfera?

Mill, per marcar el límit entre l’esfera pública i la privada estableix un criteri. Segons diu Mill, qui té el poder per decidir que convé més és l’individu, és a dir, l’esfera privada.

En què consisteix la diferència entre opinió i llei segons J. Stuart Mill?

Una llei és una norma o imposició que tots els integrants de la societat han de complir de forma obligatòria perquè la convivència sigui possible.

J. Stuart Mill distingeix al text entre dos tipus de deures. Diferencia'ls i compara'ls amb el concepte kantià de deure.

Mill distingeix al text dos tipus de deures: un és el deure vers un mateix, és a dir, un d’individual, que segons Mill vol dir l’amor propi.

Explica breument la crítica que fa J. Stuart Mill a l'opinió pública i digues per què considera que està esdevenint un nou tipus de tirania.

Stuart Mill considera que no es pot fer servir l’opinió pública per a valorar o jutjar les accions que són triades lliurement per cada subjecte. Primer de tot, l’opinió podria ser incorrecta o errònia perquè pot ser feta des de la ignorància.

Digues quina és la postura de J. Stuart Mill al text pel que fa a la relació que hi ha d’haver entre la religió i la societat.

Mill considera que les creences de cadascú pertanyen a l’ àmbit privat, perquè són pròpies de cada subjecte.

Està d'acord J. Stuart Mill amb la teoria dels drets socials que defensa "que és un dret absolut de tot individu que tot altre individu obri en tots els aspectes exactament com ell faria; que qualsevol que no hi reïx en la qüestió més insignificant viola el meu dret social i em dóna dret a posar clam per tal que sigui rescabalat el greuge"? Per què?

Mill està totalment en contra d’aquesta teoria, fins hi tot l’acaba qualificant de “monstruosa”.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com