ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Artena Niké


Enviado por   •  12 de Noviembre de 2014  •  237 Palabras (1 Páginas)  •  145 Visitas

ATENA ÀPTERA O ATENA NIKÉ

Descripció formal

Atena Niké és un temple amfipròstil i tetràstil. Les columnes d’ambdues façanes (4 per banda) són d’ordre jònic. L’entaulament forma un arquitrau dividit en tres franges superposades; el fris amb un seguit de relleus continus, i la cornisa, semblant a les d’ordre dòric, sobre la qual s’assentaven els frontó i les acroteres. La coberta, que no es conserva, era de dos aiguavessos. Com a element innovador veiem que aquest temple compta amb dues pilastres in antis situades a l’entrada de la petita cel•la interior.

Entorn i integració urbanística

El temple d’Atena àptera està situat a l’Acròpoli d’Atenes, al costa dels Propileus que donen accés al conjunt d’edificis sagrats que formen el referit indret. A l’arquitecte Cal•lícrates li fou assignat un espai de terreny tan reduït per edificar aquest temple que es va veurà obligat a projectar-lo prescindint de la pronaos.

Funció, contingut i sgnificat

El temple d’Atena Niké (Atena Victoriosa) era bàsicament un altar d’acció de gràcies (ex vot) dedicat a la deessa grega de la saviesa i de l’estratègia militar, patrona de la polis d’Atenes. Aquest temple es va erigir per commemorar el tractat de pau que el polític Càl•lias va signar amb els perses l’any 449 a.C., amb el qual van acabar les guerres mèdiques. Donades les reduïdes dimensions del temple, les cerimònies religioses tenien lloc a l’exterior, resevant-se l’interior d’aquest a la custòdia de la imatge de la divinat i el seu tresor.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com