ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Charles Robert Darwin


Enviado por   •  5 de Marzo de 2015  •  661 Palabras (3 Páginas)  •  235 Visitas

Página 1 de 3

CHARLES ROBERT DARWIN

DADES BIOGRÀFIQUES Charles Darwin va néixer el 12 de febrer del 1809 a Shropshire, Anglaterra i va morir el 19 d’abril del 1882 a Kent, Anglaterra.

El seu pare va ser un metge amb molt de prestigi. El seu avi patern també va ser un metge molt conegut i un important naturalista. Charles tenia cinc germans. Quan tenia 7 anys la seva mare va morir i va començar a estudiar a l’escola local on no li va anar gens bé.

Des de petit s’interessava molt per la història natural.

El van escollir membre de la Societat Reial i de l’Acadèmia Francesa de les Ciències.

El 1839 es va casar amb la seva cosina, Emma Wedgwood. Van tenir deu fills i tres van morir quan eren petits.

ESTUDIS REALITZATS El 1825 va estudiar medicina a la Universitat d’Edimburg. Va ser una decisió del seu pare. Al cap de dos cursos ho va deixar perquè no li agradava i el seu pare li va proposar que fes una carrera eclesiàstica.

El 1828 va ingressar a Christ’s College de Cambridge on es volia convertir en ministre de l’Església d’Anglaterra però moltes vegades faltava a classe per anar a caça i a muntar a cavall i acabava sopant amb amics, d´això en té molts bons records. També va començar a apassionar-se per la pintura i la música. Darwin anava a classes de botànica i entomologia voluntàriament i es va fer amic del seu professor John Henslow qui va veure que ell tenia molt talent.

El 1831 va obtenir el graduat a Cambridge.

INVESTIGACIONS I CONEIXEMENTS Henslow no volia que ell deixés la geologia i li va presentar a Adam Sedgwick, el fundador del sistema cambrià. També li va donar l’oportunitat a Darwin d’embarcar-se com a naturalista en el viatge en el vaixell Beagle per tot el món.

Durant el viatge va tenir l’oportunitat d’observar formacions geològiques en diferents continents i illes i molts fòssils i organismes vius.

També va descobrir que moltes de les seves observacions coincidien amb la teoria de Lyell, que deia que la superfície de la terra està sotmesa a canvis gràcies a les forces naturals que actuen de manera uniforme durant llargs períodes de temps.

A Sud América va observar una gran varietat de plantes, animals i fòssils. Es va emportar mostres per estudiar-les quan tornés a Anglaterra. En una illa va observar espècies iguals però que tenien una estatura diferent degut a la seva estructura i l’alimentació. Ell va deduir que havien emigrat. A Anglaterra va continuar aquest estudi i va arribar a la conclusió que van emigrar des del continent i al trobar molts aliments i estar aïllats s’hi van instal•lar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com