ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Deberes Modernismo Catalan


Enviado por   •  3 de Febrero de 2013  •  597 Palabras (3 Páginas)  •  334 Visitas

Página 1 de 3

2. Text de Maragall

En aquest text Maragall exposa les seves idees sobre la independència de Catalunya i n’explica que, si fóssim independents, ja no hauríem de seguir les pautes que segueix la resta d’Espanya. Cal destacar que Maragall exposa la idea que, si Catalunya s’independitzés, tots els corrents literaris catalans serien “liures” de la resta d’Espanya i podrien ser millors que aquests, que ens hem d’allunyar dels corrents exteriors ja que no són bons per als d’aquí.

3. Oda a Espanya

Al text “Oda a Espanya” de Maragall, es veu clarament que hi ha una relació amb el text anterior, ja que, el tema principal al qual l’autor vol fer referència es la independència de Catalunya.

Al principi d’aquest text, Maragall fa referència a la llengua catalana i, sobretot, cal a destacar la metàfora que hi fa, dient que no cal vessar més sang, que no veu per què cal continuar sent d’Espanya, si Catalunya tota sola por sobreviure.

4. Opinió personal

Segons la meva opinió, crec que, actualment, la situació entre Espanya i Catalunya és dolenta i que la relació entre totes dues depèn d’un fil estret i que en qualsevol moment pot trencar-se.

Fins fa uns anys les relacions entre totes dues ha estat bastant calmada però, fa uns 2 anys, en entrar un nou partit al govern, un partit favorable a la independència catalana, els ànims a poder arribar a aquesta separació han augmentat. A més, últimament, el govern espanyol està aprovant una sèrie de lleis que van en contra del català i la seva cultura i això tampoc em sembla correcte, ja que cadascú pot tenir la seva opinió personal o estar-hi d’acord o no, per això vivim en una democràcia, però el que no es pot fer és intentar escalfar encara més els ànims amb aquestes lleis.

Amb el que sí que estic d’acord és que m’agradaria que el que produíssim a Catalunya és quedés aquí, és a dir, que els diners i els impostos que paguen, que no serveixin, per exemple, per finançar una autopista que es vol fer a Aragó, per exemple.

En conclusió, crec que ens hauríem de parar a pensar i a revisar com estan les coses, pel que fa al tema de les lleis que s’aproven, ja que moltes vegades no són justes o iguals per a tothom.

5. Text de Baudelaire

En aquest text, Baudelaire es creu com el millor per sobre dels altres i cal a destacar que compara als albatros, uns ocells lliures, amb els artistes, que també ho són. A més, l’autor fa referència a que la societat i els artistes són diferents, la societat té uns equipatges, uns deures, unes obligacions, que els artistes no tenen, però, aquest els agafen per fer-los treballar.

També cal a dir que l’autor diu que els poetes són exiliats en terra, que haurien

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com