ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Defineix


Enviado por   •  15 de Abril de 2015  •  Informes  •  322 Palabras (2 Páginas)  •  185 Visitas

Página 1 de 2

2.- Defineix

·Guerra total: Guerra en la qual els paisos involucren el conjunt de la societat i mobilitzen tots els seus recursos(humans, militars…) per destruir a un altre país.

·Guerra llampec: Guerra basada en la sorpresa i la rapidesa de moviments que va utilizar l’excèrcit alemany per destruir l’enemic, en una campanya curta.

·Expansionisme nazi: Política basada en la necessitat de posar fi a la desproporció entre el territorio que ocupava Alemanya i als eva población. Per això Hitler va proposar la técnica de l’espai vital, segons la qual un Estat necessitava un espai per desenvolupar-se i el dret a conquerir-lo fins i tot per la força.

·Política d'apaivagament: Política seguida per la Gran Bretanya i dirigida per Chamberlain respecte a Hitler, per la qual no s’opossaria frontalment a l’acció nazi amb l’esperança que una vegada satisfeta les aspiracions d’unificació germánica, s’acabaria la seva política expansionista.

·Camps d'extermini: Camps on els nazis concentraven els jueus i altres col·lectius(malalts,gitanos, homosexuals…)per assassianr-los, per extenuació o per ejecució directa a les cambres de gas.

·Imperialisme nipó: Política militarista i expansionista exercida pel Japó a l’Àsia. Basada en la disponibilitat d’un “espai vital”, per pal·liar els efectes de la crisi económica de la década dels 30 i poder així extreure primeres matèries i exportar els seus productes.

·Conferència de Ialta: Reunió que van mantener els aliats com a continuación d’altres reunions prèvies(Churchill,Roosvelt,Stalin). Amb ella es va decidir la desnazificació i la partició d’Alemanya, la incorporació de França en el repartiment, les indemnitzacions a pagar per Alemamya, les noves fronteres de l’URSS i la creació de l’ONU.

·ONU: és la major organització internacional existent. Es defineix com una associació de govern global que facilita la cooperació en assumptes com el Dret internacional, la pau i seguretat internacional, el desenvolupament econòmic i social, els assumptes humanitaris i els drets humans.

·Xoà: Significa “catástrofe” és el nom amb que es coneix l’extermini dels jueus pels nazis durant la Segona Guerra Mundial.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com