ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Feixisme


Enviado por   •  12 de Octubre de 2013  •  406 Palabras (2 Páginas)  •  174 Visitas

Página 1 de 2

Què és el feixisme?

El feixisme és un model polític les característiques del qual són: el nacionalisme exacerbat, l’exalçament de l’Estat, el rebuig del liberalisme i de la democràcia, el culte al líder i la defensa de la violència i de la guerra. Aquest moviment es va desenvolupar per primera vegada, i amb més força, a Alemanya i a Itàlia, en els anys entre la Primera i la Segona Guerra Mundial.

Pel que fa a la democràcia, els feixistes s’oposaven a ella, ja que negaven els principis fonamentals sobre els que es basa aquesta, com ho són la igualtat, la sobirania i el sufragi. Tampoc acceptaven la separació de poders ni el parlamentarisme, rebutjant així qualsevol oposició.

Van adoptar una postura racista, resultat del nacionalisme exacerbat que defensaven: aquest consistia en preservar i exaltar la raça com a única forma per aconseguir la unitat nacional. És així com defensaven la supressió de la resta de grups o pobles i l’expansió a través d’una política militarista i imperialista.

Per últim, davant la violència, els feixistes adoptaren una actitud de defensa d’aquesta i rebuig del pacifisme, ja que ells consideraven la guerra l’únic instrument de progrés històric i de selecció de pobles, de nacions i de races. A banda de les guerres, els feixistes assassinaven els seus adversaris polítics o destroçaven comerços.

En l’actualitat, si bé no governa en cap país, aquest model polític segueix comptant amb el suport de moltes persones, existint partits polítics que defensen la ideologia feixista en qualsevol país europeu.

En Espanya, per exemple, hi ha alguns partits com aquestos, encara que la seua representació és escassa, ja que els resultats electorals que aconsegueixen són insuficients.

En la situació econòmica i social actual, no seria estrany que triunfara un partit feixista, ja que l’ambient propici que fa triomfar un govern d’aquestes característiques és una crisi, perquè la gent es troba decepcionada amb els seus governants, la seua situació econòmica familiar és dolenta, la taxa d’atur és molt alta... Davant açò, la població és més manipulable i es deixa enganyar més fàcilment.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com