ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Empúries


Enviado por   •  27 de Abril de 2014  •  Ensayos  •  689 Palabras (3 Páginas)  •  239 Visitas

Página 1 de 3

EMPÚRIES (EMPORIAE)

Els romans van arribar a Cat a través de Emporion, una colonia grega fundada cap el 600 aC, que es aliada de Roma en la seva lluita contra els cartaginesos. Durant el s II aC, els romans instalen un campament militar premanent al costat de la ciutat grega, que conserva la seva independencia, amb la finalitat de controlar el port i el territorio.

A principis del s I aC, el campament militar es va convertir en una ciutat, poblada per itàlics i independent de la grega. En un momento desconegut durant el período que va des de César fins a August, va ascendir a la categoría de municipium. Paralel•lament, les muralles que separaven els dos nuclis urbans, el grec i el romà, van ser enderrocats i un nou tram de mur va unir les dos ciutats en una sola. A partir d’aquell momento el nom de la ciutat unificada va ser plural (Emporiae) i l’antiga polis grega va perdre tota la seva autonomía.

La ciutat de Emporiae va ser projectada ex nouo en gran part seguint els cànons urbanístics de les colonies romanes: a partir de les estructures militars preexistens es va traçar la xarxa de carrers en la usual cuadrícula de cardines i decumani. Després es va rodejar amb la muralla i a continuación es va començar a aixecar el fórum. El Cardo Maximus unia el fórum i la porta principal del sud, l’única conservada. A més a més, un mur separava el recinte amurallat de dos parts.

La muralla es va alçar segons una doble técnica constructiva:

•La part inferior està feta amb grans blocs poligonals de pedra.

•El cos superior està construit amb formigó (opus caementicium).

El buit de l’interior s’omplia amb materials com terra i pedres.

El fórum ocupa quatre illes i s’articula en dos parts dividides per un decumanus. El costat meridional estaba limitat per una filera de tabernae. El costat septentrional estaba presidit per el temple, del qual només es veu el pódium i debía estar dedicat a la Tríada Capitolia. Darrere seu el fórum quedava tancat per un pòrtic de doble nau en forma de U. Probablement, les dos parts tenien funcions diferents: la merdional era per les activitats comercials i polítiques i la septentrional per les religioses.

En época d’August, el fórum va ser reformat, d’acord amb la recent categoría de municipium. L’entrada de les tabernae es va girar cap al carrer, es va edificar un nou pòrtic en forma de U a l’altre costat de la plaça meridional i, a la del sud, una basilica d’una sola nau amb tribunal a la capçalera. En l’àrea sagrada es van alçar uns temples petits a cada dostat del principal. Finalment tot el recinte es va tancar amb tres portes.

Al nord del fórum, es troven un mercat i les termes publiques. Els altres edificis públics

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com