ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Trabajo Albert Einstein


Enviado por   •  5 de Febrero de 2015  •  601 Palabras (3 Páginas)  •  119 Visitas

Página 1 de 3

1. Que són les cèl•lules HeLa?

Es tracta de cèl•lules cancerosas, que s’anomenan cèl•lules HeLa en honor a Henrietta Lacks, la noia de qui es van extreure per tal d’analitzar-les i que va morir de cáncer vuit mesos després. Aquestes cèl•lules s’utilitzen avui en molts laboratoris d’investigació.

2. La nena inglesa Louise Brown, va significar una gran fita en biotecnologia. Per què?

Aconsegueix extreure els òvuls de la mare, fecundar-lo amb els espermatozoides al laboratori i, finalment, obtenir embrions en medis de cultiu a partir dels òvuls fecundats.

3. Quan i qui va seqüència per primera vegada el genoma humà?

4. Com s’obté a l’actualitat la molècula d’insulina humana?

Eli Lilly, comercialitzada amb el nom d’Humulina. Abans, la insulina per als diabètics procedia del pàncrees del porc o de la vaca, però la molècula d’aquests animals no és idèntica a la humana, i la seva administració als pacients provocava reaccions immunitàries adverses. El gen que codifica aquesta hormona proteica es va transferir a bacteris Escherichia coli perquè fossin els mateixos bacteris els que produïsin la insulina humana.

5. Que són les vacunes?

Serveix com a sistema d’immunització de malalties víriques.

6. Explica dos tipus d’aliments que s’obtinguin per diferents processos de biotecnològics en els que no hi hagi modificació de l’ADN.

Aliments vegetals i animals: Els vegetals i animals de granja actuals són el resultat de processos de selecció que han tingut lloc al llarg dels anys per millorar la productivitat i la resistència de noves varietats a les condicions ambientals. Tot i que no s’assemblin, per exemple, el bròquil, la coliflor i la col vermella provenen d’una mateixa col ancestral.

Els additius alimentaris: S’obtenen mitjançant processos biotecnològics són, per exemple, alguns edulcorants que es formen per hidròlisi de midó de blat de moro gràcies a l’acció d’enzimes, o bé l’àcid que es produeix en cultius bacterians.

7. Quins són els motius que fan que La Unió Europea sigui tan cauta alhora d’aprovar la comercialització d’aliments transgènics. Explica’ls.

A sigut més cauta perquè probablement les justificacions dels aliments transgènics de primera generació no la van convèncer. Hi ha diverses raons:

-Llavors: Generalment, el sistema de comercialització implicava la dependència total del pagès de l’empresa subministradora de les llavors. Ara la situació està canviant. Es desenvolupen aliments transgènics que presenten beneficis per als consumidors.

-Fam: Es justifica

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com