ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Biografia o Aspectes de la vida de l’autor


Enviado por   •  8 de Abril de 2014  •  Tesis  •  809 Palabras (4 Páginas)  •  200 Visitas

Página 1 de 4

• Biografia

o Aspectes de la vida de l’autor

Màrius Serra i Roig va néixer a Barcelona l’1 de Maig de 1963, és escriptor i enigmista. L’any 1987 és llicencia en filologia anglesa a la Universitat de Barcelona i comença a publicar els seus primer llibres. Entre altres feines ha treballat a la sabateria dels seus pares, ha estat professor d’anglès, ha treballat a la ràdio i a la televisió, a traduït varis llibres, a tocat en grups de rock i és creador de mots encreuats. A més, és membre del consell editor de verbalia.com . A aconseguit nombrosos premis literaris.

Té dos fills amb la seva dóna, la Mercè. El seu segon fill, Lluis Serra (Llullu) neix amb una pluridiscapacitat congènita per la qual tenia una mobilitat molt reduïda. El Llullu mor al 2009 amb 9 anys de vida i Marius li dedica el seu llibre Quiet.

Entre altres de les seves obres destaquen les novel•les Mon oncle, premi Fundació Enciclopèdia Catalana de narrativa 1994, AblanatanalbA (1999) i el llibre de relats La vida normal, guardonat l'any 1999 amb el premi Ciutat de Barcelona de Literatura en català. El seu assaig Verbàlia ha estat guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or i Lletra d'Or, 2001. I més recentment, l'any 2006, la seva novel•la Farsa guanya el Premi Ramon Llull.

o Fitxa tècnica de l’obra

- Quiet

- Serra, Màrius

- Editorial: Empúries

- Any de l’edició: 2008

- ISBN: 978-84-9787-342-0

• Resum

Quiet és el relat de set anys de la vida de Luís Serra, el segon fill de l’autor. El “Llullu”, com li diuen carinyosament, presenta una encefalopatia que fa que presenti unes peculiaritats especials.

El llibre és una espècie de diari on es descriuen vivències i anècdotes con comporta viure i anar pel món amb un infant amb les característiques del Llullu. Els entrebancs i barreres que la mateixa societat presenta i com encara hi ha molt a millorar per poder fer una integració positiva d’aquests nens amb paràlisis cerebrals i que encara queda molt a avançar i investigar en el camp mèdic sobre aquestes qüestions, sobretot, com tractar-lo amb les famílies des d’aquest camp de la medicina.

Malgrat tot, Màrius juntament amb el seu fill i la resta de la seva família procura dur una vida el més normal possible. No deixen de fer res que no farien si no tinguessin un fill amb paràlisis cerebral adaptant-se al que això comporta. Com es veu en el llibre, no sempre es tan fàcil.

Amb aquest llibre l’autor busca

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com