Biografia o Aspectes de la vida de l’autor
sircardonaTesis8 de Abril de 2014
809 Palabras (4 Páginas)231 Visitas
• Biografia
o Aspectes de la vida de l’autor
Màrius Serra i Roig va néixer a Barcelona l’1 de Maig de 1963, és escriptor i enigmista. L’any 1987 és llicencia en filologia anglesa a la Universitat de Barcelona i comença a publicar els seus primer llibres. Entre altres feines ha treballat a la sabateria dels seus pares, ha estat professor d’anglès, ha treballat a la ràdio i a la televisió, a traduït varis llibres, a tocat en grups de rock i és creador de mots encreuats. A més, és membre del consell editor de verbalia.com . A aconseguit nombrosos premis literaris.
Té dos fills amb la seva dóna, la Mercè. El seu segon fill, Lluis Serra (Llullu) neix amb una pluridiscapacitat congènita per la qual tenia una mobilitat molt reduïda. El Llullu mor al 2009 amb 9 anys de vida i Marius li dedica el seu llibre Quiet.
Entre altres de les seves obres destaquen les novel•les Mon oncle, premi Fundació Enciclopèdia Catalana de narrativa 1994, AblanatanalbA (1999) i el llibre de relats La vida normal, guardonat l'any 1999 amb el premi Ciutat de Barcelona de Literatura en català. El seu assaig Verbàlia ha estat guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or i Lletra d'Or, 2001. I més recentment, l'any 2006, la seva novel•la Farsa guanya el Premi Ramon Llull.
o Fitxa tècnica de l’obra
- Quiet
- Serra, Màrius
- Editorial: Empúries
- Any de l’edició: 2008
- ISBN: 978-84-9787-342-0
• Resum
Quiet és el relat de set anys de la vida de Luís Serra, el segon fill de l’autor. El “Llullu”, com li diuen carinyosament, presenta una encefalopatia que fa que presenti unes peculiaritats especials.
El llibre és una espècie de diari on es descriuen vivències i anècdotes con comporta viure i anar pel món amb un infant amb les característiques del Llullu. Els entrebancs i barreres que la mateixa societat presenta i com encara hi ha molt a millorar per poder fer una integració positiva d’aquests nens amb paràlisis cerebrals i que encara queda molt a avançar i investigar en el camp mèdic sobre aquestes qüestions, sobretot, com tractar-lo amb les famílies des d’aquest camp de la medicina.
Malgrat tot, Màrius juntament amb el seu fill i la resta de la seva família procura dur una vida el més normal possible. No deixen de fer res que no farien si no tinguessin un fill amb paràlisis cerebral adaptant-se al que això comporta. Com es veu en el llibre, no sempre es tan fàcil.
Amb aquest llibre l’autor busca per una banda fer una crítica a la societat i conscienciar-la sobre aquests tipus de problemes i per l’altra animar a famílies amb peculiaritats semblants a lluitar i portar una vida “normal”.
• Opinió crítica
Aquest llibre et permet reflexionar sobre les discapacitats greus i sobre les dificultats que comporta tenir un infant amb aquestes peculiaritats i com això provoca una vida molt condicionada física i econòmicament.
En ningun moment Màrius diu que el naixement del Luís sigui una desgracia, però si una situació molt dura, ja que el seu fill mai podrà fer les coses que fan els altres nens ni podrà ser com els altres nens de la seva edat.
L’autor tracta el tema d’una manera molt natural, molt sincera i amb signes de ironia davant les diferents anècdotes que li succeeixen.
El llibre permet vora com es viu el món des de la visió d’un nen que amb prou feines es batega i tot el que hi ha darrera de la fragilitat d’un nen com el Llullu.
M’agradaria dir que és un llibre que et gaudit molt llegint-lo i que m’ha fet replantejar-me i reflexionar sobre el tema de les capacitat
...