ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Geografia


Enviado por   •  10 de Febrero de 2014  •  400 Palabras (2 Páginas)  •  171 Visitas

Página 1 de 2

RESSENYA D’UN LLIBRE

FITXA BIBLIOGRÀFICA:

- Títol del llibre: TIEMPO DE CONSTRUIR: MEMORIAS ( 1980 - 1993)

- Autor: Jordi Pujol

- Editorial: Destino

- Llengua: Castellana

- Número de pàgines: 350

Jordi Pujol i Soley ( Barcelona, 9 de juny del 1930) és un polític català, líder de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des de 1974 fins al 2003, i president de la Generalitat de Catalunya del 1980 al 2003.

L’autor del llibre, Jordi Pujol, va ser una gran referència i un gran president, que va aconseguir molts avenços per Catalunya.

En aquest llibre Jordi Pujol revela fets i aporta dades inèdites dels anys decisius de la recuperació democràtica. En aquest segon volum de les seves Memòries (1980-1993), Pujol aborda un període clau de la nostra història recent. L’autor aporta noves dades sobre el cop del 23 de febrer de 1981, la seva conversa amb el rei, així com les manifestacions efectuades pel president de la Generalitat. Relata la “jugada indigna” de la querella de la banca catalana i reconeix “l’error obligat” del seu partit en el referèndum de l’OTAN. En Temps de construir, Pujol revisa les actuacions dels seus governs, els moments difícils de les agressions terroristes o la gestació i desenvolupament dels Jocs Olímpics del 1992.

Jordi Pujol va jugar un paper molt destacat en la reconstrucció del país en democràcia des de que al 1980, la coalició que liderava, Convergència i Unió( CIU), va guanyar les eleccions del Parlament de Catalunya.

Des de llavors fins al 2003, ell va ser molt més que el president de la Generalitat de Catalunya. La seva figura ha estat present en tot moment en la política espanyola i ha desplegat una constant projecció europea i internacional.

Per acabar, podríem dir que en aquest llibre s’exposa la presidència de Jordi Pujol, mostrant les dificultats i els diversos enfrontaments per fer una Catalunya millor tan econòmica com socialment. Tot i això, ell mai va realitzar una política independentista. És un llibre dirigit a qualsevol sector, ja que instrueix i parla de la seva presidència, de Catalunya i les seves vivències.

Com a opinió personal es pot dir, que és un llibre força interessant i introductiu sobre la Catalunya de l’època. Tot i així, cal afegir que no és un llibre qualsevol, ja que tot el que va passar està viscut i plasmat en escrit pel senyor Jordi Pujol, expresident

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com