ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El model de les 5 forces de Porter aplicat a Torrot SL


Enviado por   •  22 de Octubre de 2022  •  Apuntes  •  461 Palabras (2 Páginas)  •  52 Visitas

Página 1 de 2

El model de les 5 forces de Porter aplicat a Torrot SL

Torrot fabrica i comercialitza motocicletes elèctriques, que ofereixen als seus usuaris una solució de mobilitat sostenible i eficient per a desplaçaments urbans. Els seus clients poden dividir-se en 3 segments:

  • El clients particulars, que adquireixen una moto pels seus desplaçaments diaris a la ciutat.
  • Les empreses de distribució i logística dins de les ciutats
  • Les empreses que presten serveis de lloguer de motos als particulars

Tant les empreses de distribució com les de lloguer, són empreses de dimensions relativament grans, que compren un gran nombre d’unitats i que prioritzen motos que siguin fiables, de baix manteniment i barates.

El mercat de les motos elèctriques ha vingut creixent de forma molt important en els últims exercicis. Tot i que la pandèmia ha afectat aquest creixement, en els darrers 4 anys, la taxa de creixement anual ha superat sempre el 30%. A més, s’espera que altres mercats (ciutats d’altres zones del mon), ara per ara, poc importants, vagin creixent de forma intensa en els pròxims anys.

Per contra, també és cert que han anat apareixent i consolidant-se productes que poden considerar-se substitutius ja que ofereixen solucions de mobilitat urbana interessants (patinets elèctrics, bicis elèctriques i altres) i, a més, els fabricants de motos “tradicionals” han ajustat molt els preus dels seus models destinats a ús urbà.

En paral·lel, també ha crescut el nombre de competidors. Avui en dia, per exemple a Barcelona, podem trobar motos elèctriques de lloguer de més de 10 marques diferents i pel que fa a fabricants nacionals, hi ha 3 marques de dimensions similars a Torrot.

 Pel que fa a les barreres d’entrada, tant la tecnologia requerida com les inversions necessàries per a fabricar motos elèctriques, dificulten l’entrada de nous competidors, tot i que no la fan impossible. Els grans fabricants internacionals de motos (principalment marques japoneses), encara no han fet una aposta molt decidida per les motos elèctriques però si la demanda continua creixent de forma sostinguda, és molt probable que en els pròxims anys ho facin.

Quant als proveïdors, els components més crítics d’una moto elèctrica són les bateries i tota l’electrònica i software de gestió. Les fàbriques de bateries són grans empreses i que actualment tenen un volum de demanda que supera les seves capacitats productives.

En el cas del software i l’electrònica, els proveïdors són més petits i fins i tot existeixen start ups locals que poden desenvolupar i proveir a Torrot i altres marques amb solucions personalitzades.

Es demana:

  1. Analitzar cadascuna de les forces de pressió competitiva de Porter, arribant a conclusions sobre si generen molta pressió o no sobre el potencial de rendibilitat del sector de les motos elèctriques per a desplaçaments urbans.
  2. Proposar algunes estratègies que podria desenvolupar Torrot per a reduir la pressió competitiva d’algunes d’aquestes forces.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb) pdf (42 Kb) docx (8 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com