ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les empreses de subministrament


Enviado por   •  25 de Diciembre de 2014  •  1.886 Palabras (8 Páginas)  •  303 Visitas

Página 1 de 8

vmón, la qual subcontrata en dues empreses la fabricació i la distribució dels seus productes. També formen part de la cadena de subministrament les empreses encarregades de subministar les matèries primeres i els teixits necessaris per a la fabricació dels productes, i les botigues on el client final (també inclòs a la cadena) pot obtenir el producte.

A continuació es detallen cada un dels processos presents a la cadena de subministrament, així com les empreses que hi participen i les interrelacions entre elles:

Compra i fabricació: les empreses de subministrament de teixits i de fabricació, juntament amb l'empresa principal fan una planificació de la xarxa d'aprovisionament, tenint en compte tota la informació obtinguda dels clients, les previsions de venta dels productes, costos de fabricació, costos de matèries primeres,... Aquesta planificació permet dur a terme els processos d'aprovisionament, fabricació i desplegament del producte.

Disseny: al procès de disseny del producte hi intervenen les empreses de fabricació i logística, que aporten a la empresa principal solucions per a rebaixar els costos de producció i distribució del producte. Aquestes solucions van des de la selecció de teixits, fins a les quantitats de producció, la forma del producte, la manera d'empaquetar-ho,...

Distribució: un cop el producte s'ha fabricat, aquest es lliura als diferents punts de distribució seguint un model de subministrament per ordre de compra planificada, on cadascuna de les botigues rep una quantitat de producte en funció de les previsions de vendes. El sobrestoc fabricat s'emmagatzema i és gestionat per l'empresa logística en funció de les vendes reals i de les previsions de venda de les diferents botiges, seguint un model VMI.

Degut a que els productes tèxtils són de temporada, el que es busca unint aquests dos tipus de models és fer una primera implantació dels productes a totes les botigues i després tenir la flexibilitat de subministrar més estoc a aquelles botigues on el producte té una millor acollida per part dels consumidors.

Màrqueting i ventes: l'empresa principal juntament amb les botigues (algunes pròpies, altres distribuïdores oficials) són les encarregades d'apropar el producte al client. D'aquesta manera es plantegen plans de publicitat, formes d'anunciar els productes a les botigues, es gestionen i verifiquen les comandes,... .

2) Quines decisions estratègiques tindria que prendre una empresa per implantar la seva cadena de subministrament.

La cadena de subministrament inclou des del client del client de l'empresa fins al proveïdor del proveïdor de l'empresa. D'aquesta manera, les decisions estratègiques que una empresa ha de pendre per implantar la seva cadena de subministrament són les següents:

Decisions estructurals: són totes aquelles relacionades amb la construcció de la infrastructura necessaria per a que la cadena pugui treballar. Aquí s'inclouen els següents aspectes:

Configuració d'una xarxa de distribució: s'ha de decidir el nombre i la localització dels proveïdors, les instal·lacions de producció, els centres de distribució i les plataformes de trànsit, els magatzems, les polítiques i els mitjans de transport, etc. A partir d'aquestes decisions l'empresa ha de decidir el nivell de subcontratació de les funcions logístiques.

Sistema d'informació principal: segurament la part més complicada de dissenyar. És necessari determinar com integrar el sistemes i processos a través de la cadena de subministrament per a compartir tota la informació relativa a les demandes dels clients, les previsions, els inventaris o el transport.

Decisions infraestructurals: són totes aquelles decisions que faràn que el sistema creat funcioni de manera eficaç. És a dir, fan referència a la manera d'organitzar i mesurar la cadena de subministrament. Les més importants són les següents:

Estratègies de distribució: s'ha de decidir el cicle de comanda (sistema pull o push), els sistemes de planificació i control (centralitzat o descentralitzat), la gesti de la polítíca de servei (subministrament just a temps, subministrament gestionat pel proveïdor,...).

Política d'inventaris: s'ha d'establir la quantitat i la localització dels inventaris, incloent els de matèries primeres, productes en procés i productes acabats, així com la tecnologia d'inventari (RFID o conteig per bipatge) i el programari de gestió d'estocs.

3) En la fase de disseny del producte es poden tenir en compte certes característiques que milloren el flux del mateix a la cadena de subministrament. Podries detallar algunes de elles?. Posa un exemple?

Òbviament, tant la manera en que es fabrica com la manera en que es distribueix o el producte en si mateix (pes, valor, caducitat,...) afecten de manera molt directa sobre el seu flux a la cadena de subministrament. A continuació es detallen algunes d'aquestes característiques i la manera en que el seu disseny afecta a la cadena:

Rotació d'estoc: els productes amb una alta rotació es poden distribuir en gran quantitats empaquetant-los en caixes, reduint així els costos de distribució i emmagatzematge. Si, a més a més, aquestes caixes es troben adaptades per a que el distribuidor final (botiga) pugui presentar-les directament en les seves estanteries es pot rebaixar el temps de de subministrament de la empresa. Per exemple: els paquets de xiclets que es venen al supermercats venen empaquetats en caixes que es col·loquen directament a les estanteries.

Matèries primeres: si a l'hora de dissenyar productes d'una mateixa familia es té en compte que es puguin utilitzar el mateix procés de fabricació (introduint petites modificacions) i els mateixos materials, es redueixen els costos de producció i de matèries primeres. Per exemple: una gamma d'ordinadors que fan servir la mateixa placa base.

Pes i tamany: en funció de la forma i del pes dels productes, aquests es poden fabricar amb formes ergonòmiques que permetin la seva fàcil i ràpida manipulació. Això permet reduir els costos de distribució. Per exemple: una garrafa d'aigua de vuit litres que porta un tirador d'on poder agafar-la.

Caducitat: els productes peribles es poden conservar en embalatges hermètics o refrigerats per tal d'allargar la seva data de caducitat i per tant reduir

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (12.3 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com