ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

RSC En Les Empreses


Enviado por   •  26 de Abril de 2014  •  562 Palabras (3 Páginas)  •  202 Visitas

Página 1 de 3

Avui en dia són més les empreses que integren en la seva organització la Responsabilitat Social Corporativa, per tal de tornar tot allò que obtenen i ser socialment responsables. Les empreses envers al tercer món han de tenir clar que han de millorar el benestar del país en que operen tan en l'àmbit econòmic, tecnològic, social i ambiental.

Les empreses a part de fer donacions també col•laboren amb organitzacions governamentals, ONG's i fundacions per portar conjuntament diferents polítiques per tal de millorar la qualitat de vida dels països menys desenvolupats . La seva finalitat és que la gent pugui tenir uns serveis basics com son : menjar, un habitatge digne, accés a hospitals i escoles. En fi que no pateixin fam i que tinguin accés a medicaments tan simples com una aspirina i la possibilitat de l’educació.

Els països conjuntament amb les empreses i organitzacions a través de la RSC treballen per evitar la desigualtat, la pobresa i l'explotació dels col•lectius mes desfavorits en especial els nens.

--------------------------------------------------------

Tot començar amb la globalització i el lliure comerç, això suposava mà d'obra més barata, matèria prima més a l’abast i costos més baixos. Cosa que fa augmentar la producció amb unes despeses més baixes i més beneficis per l’empresa. Gràcies a això moltes empreses multinacionals s’implanten a països subdesenvolupats per beneficiar-se d'aquests recursos.

Davant d'aquest problema es crea el Pacte Mundial (Global Compact) a través de les Nacions Unides i el que es pretén és fomentar a l’àmbit empresarial uns bons hàbits en la vigilància dels drets humans, laborals i ambientals. A partir d'aquest moment és quan les empreses incorporen dins el seu organigrama la Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Les empreses multinacionals que operen en països subdesenvolupats, han de tenir clar que al país a on operen tenen uns valors, unes costums, unes actituds que han de respectar. Han de complir amb unes legislacions, convenis, acords que tenen amb els països, així com han de tenir present el convenis internacionals com la OIT (Organització Internacional del treball).

Les empreses s’han de regir també amb un codis de conducta, d'aquesta manera han de treballar seguint aquests criteris per tal d'evitar la corrupció, l’esclavitud, el treball infantil i els desastres mediambientals.

Per la vigilància de la incorporació de la RSC en el tercer món hi ha moltes empreses multinacionals que juntament en ONG’s o altres entitats sense ànim de lucre, treballen conjuntament per iniciar nous projectes a través del finançament d'aquestes.

L’ajuda de les multinacionals fa que es pugui fer front a:

La lluita contra la fam Construcció de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com