ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Shambala


Enviado por   •  9 de Noviembre de 2014  •  Ensayos  •  421 Palabras (2 Páginas)  •  196 Visitas

Página 1 de 2

shambala

L'atracció "Shambala" és la muntanya russa mes rapida de tota europa, situada al parc d'atraccions de Port Aventura, es la mes nova del parc. Es una de les muntanyes russes mes impressionants d’Europa, ja que bat 3 records, es la mes rapida, la mes alta(76m) i la que te la baixada mes llarga(78m).

Primerament l’atraccio puja a velocitat constant fins arribar a una altura de 76m fent un MRU, llavors seguidament comença el descens que porta una acceleracio de.... fent un MRUA i recorre una distancia de 78m. A continuació trobem un camelback de 55m, també podem veure una especie de doble helix que te forma de vuit. Alhora de frenar utilitza una força magnetica anomenada força G y forçes neumàtiques.

Pel que fa la fisica estudiarem els seguents aspectes:

• Altures

• Velocitats

• Frenada

• Pes

• Acceleracions

• impuls

Mecanise

El mecanise d’aquesta atracció es molt senzill, consta de un motor que fa moure la cadena que permet que la vagoneta arribi a la maxima altura, que son 76 metres, justament quan ariba a dalt de tot, ja comença la baixada d’uns 78 metres. Despres l’atracció funciona gracies a l’energia potencial que adquireix durant la baixada i la força del motor que es el que li dona rapidessa. L’tracció uttiliza frens magnetics i neumatics.

Principi fisic

En aquesta atracció ens centrarem mes en la conservació d’energia que experimenta el tren en les diferents pujades i baixades que efectua durant el recorregut. Ens centrarem en la energia mecanica que tenen les vagonetes durant el recorregut.

Cada vagoneta te la seva energia mecanica. La energia mecanica (Em) esta dividida en dos energies, la potencial (Ep) i la cinètica (Ec) per a saber totes aquestes dades cal tenir en compte l’altura de la vagoneta, el pes i la velocitat que porta.

També hem de tenir present que hi ha una força de fregament que actua entre la vagoneta i els rails per els que circula. Aixo fa que la velocitat disminueixi.

La energia mecanica te la seguent formula:

Depenent a quina altura estigui la vagoneta tindra o no tindra energia potencial, si la vagoneta esta a Y=0 no tindra Ep en canvi si la vagoneta esta a una altura determinada si que la tindra. La formula de la Ep es la seguent:

Depenent si la vagoneta te velocitat tindra o no tindra energia cinetica, si la vagoneta te v=0 no tindra Ec en canvi si la vagoneta te una velocitat determinada si que la tindra. La formula de la Ec es la seguent:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com