ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Al batxillerat no s'haurien de fer exàmens


Enviado por   •  27 de Febrero de 2016  •  Tareas  •  348 Palabras (2 Páginas)  •  198 Visitas

Página 1 de 2

Al batxillerat no s'haurien de fer exàmens  

"Per què existeixen els exàmens?" "Qui els ha inventat?", aquestes són les típiques preguntes que es fa un alumne a l'hora d'estudiar, si bé això tothom s'ho ha plantejat algun cop, i encara més els alumnes que cursen estudis més avançats. I es que realment no hauria d'haver exàmens als batxillerat.  

En primer lloc, estudiar al batxillerat comporta una gran responsabilitat, ja que depèn de les notes podràs optar a uns estudis o uns altres. Qualsevol estudiant sap aquesta realitat, i quan arriba la data d'exàmens no hi ha qui no estigui nerviós. Així mateix, existeixen altres maneres d'avaluar un alumne, no només a partir de la nota d'un examen. Actualment, gràcies a la tecnologia, un alumne pot preparar-se treballs amb suport electrònic i exposar-ho sense cap problema. O no només això, tanmateix es podrien fer activitats on l'alumne pogués interactuar amb l'ordinador, fer pràctiques al laboratori, exposar els seus coneixements davant la resta d'alumnes i el professor, etc. D'aquesta manera els estudiants podrien aspirar a notes més elevades.  

En segon lloc, els exàmens realment no defineixen el teu coneixement. Hi ha alumnes que potser es passen setmanes o dies estudiant per un examen, es saben tot el temari i el dominen, però després treuen una nota que no es mereixen, ja sigui pels nervis o per qualsevol altre motiu. També s'ha de tenir en compte que fins i tot hi ha alumnes que es copien per aprovar o treure millor nota, i és realment injust que fent això es treguin uns estudis que requereixen hores i hores d'estudi. I el pitjor, és que tant estudiar i tants nervis provoquen estrès, i aquest estrès pot derivar malalties i trastorns, com per exemple erupcions a la pell, trastorns alimentaris i, fins i tot, problemes mentals.  

En conclusió, amb tants nervis, estrès i problemes que els causi els exàmens, els alumnes podrien acabar malament i ells són el nostre futur, per tant volem que estiguin bé. I és per això que al batxillerat no s'haurien de fer exàmens.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)   pdf (57 Kb)   docx (8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com