ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL FUTBOL-SALA.


Enviado por   •  18 de Mayo de 2015  •  Síntesis  •  329 Palabras (2 Páginas)  •  91 Visitas

Página 1 de 2

TREBALL ESPORT COL·LECTIU: EL FUTBOL-SALA

1.INTRODUCCIÓ

El Futbol Sala o de Saló, també anomenat Futsal a Llatinoamèrica, es pot trobar a Montevideo, Uruguai. En 1930, amb el títol de campió del món encara recent, els joves se sentien estimulats i eufòrics per practicar l'esport, molt especialment el futbol, ​​sense tenir en compte la mida del terreny de joc o el tipus de superfície en la qual es jugava (gespa, asfalt, fusta). El professor Juan Carlos Ceriani va captar ràpidament aquests desitjos, va dibuixar amb guix les porteries a la paret, per després començar a utilitzar les porteries de waterpolo dels salons de gimnàs de l'Associació Cristiana de Joves (YMCA), va prendre l'esperit del futbol i li sumar regles d'altres esports com l'handbol. Així, el 8 de setembre va crear el futbol sala.

Inicialment se li va cridar «futbol de saló» i va causar sensació a Uruguai, passant posteriorment a la resta de Sud-amèrica per estendre a poc a poc per tot el món.

La Federació Internacional de Futbol de Saló (FIFUSA), va ser fundada el 1971 a São Paulo, Brasil, sent la primera del seu tipus al món. Aquesta organització va realitzar en 1982 el primer mundial de l'esport i posteriorment sis més.

En els últims anys, s'han realitzat esforços i s'han posat en marxa estratègies perquè aquesta disciplina sigui inclosa en els Jocs Olímpics. Però va ser l'AMF (Associació Mundial de Futsal) la qual a través de la Federació Colombiana de Futbol de Saló a l'any 2011, va aconseguir la inclusió del futbol sala com a esport d'exhibició en els Jocs Mundials de 2013, que es van celebrar a Colòmbia i que són avalats pel Comitè Olímpic Internacional (COI).

En aquest mateix any, l'AMF va quedar inscrita com a autoritat oficial del futsal davant l'entitat que organitza els Jocs Mundials (Associació Internacional de Jocs Mundials, IWGA en anglès, recolzada pel COI), esperant que la disciplina es faci oficial en els següents esdeveniments d'aquesta organització, donant passos endavant en el propòsit de ser esport olímpic

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com