ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Handbol


Enviado por   •  7 de Febrero de 2014  •  445 Palabras (2 Páginas)  •  214 Visitas

Página 1 de 2

Història i inicis:

Al segle XIX, es feia servir per a entrenar i preparar a gimnastes, però l'agilitat de l'ésser humà amb les seves mans va fer que s'utilitzessin en jocs ja en les primeres civilitzacions.

Alguns investigadors, també tracten de buscar punts de contacte amb els jocs propis dels grecs i dels romans per a establir els orígens del handbol.

Els orígens del handbol modern es remunten a la última dècada del segle passat. Aquest esport va tenir una escassa popularitat, fins que al 1920 va evolucionar gràcies a les normes adaptades del futbol. La primera federació internacional de handbol es va fundar el 1928.

Què és?

L’handbol és un esport similar al futbol, que es juga amb les mans entre dos equips. El seu objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària utilitzant passades i, en general, jugades, que acaben amb un llançament. És un esport olímpic des de l'any 1972. Cada equip té sis jugadors de camp i un porter. Es sol practicar en un pavelló esportiu tancat i es caracteritza pel joc ràpid i l'elevat nombre de gols que es marquen.

Normes:

Característiques:

- Juguen dos equips formats per 12 jugadors. Dels quals en juguen 6 i 1 porter.

- Es juga amb la ma.

- L’objectiu es introduir la pilota a la porteria de l'equip contrari.

Temps de joc: Per a equips femenins i masculins de més de 16 anys, un partit dura 60 minuts dividit en dos parts de 30 minuts i amb 10 minuts de descans.

La pilota: La pilota és de cuir o de material sintètic, sovint s'impregna amb resina sintètica per agafar la pilota sense que rellisqui.

El camp: El terreny de joc és un rectangle de 40 metres de llarg per 20 d'ample, dividit en dues meitats quadrades on podem trobar-hi una àrea de porteria a cadascuna.

Sancions: Està permès el contacte frontal, però no estan permeses les empentes o contactes no frontals. Aquestes faltes es sancionen amb un cop franc. Pel cas de produir-se faltes retirades o antiesportives també existeixen altres tipus d'amonestacions, que són: l'amonestació, l'exclusió, la desqualificació i l'expulsió.

Context social a Sabadell, Catalunya i Espanya: L'handbol és un esport força popular als Països Catalans. Existeixen molts clubs que el practiquen i en una densitat major que la a resta del sud d'Europa.

La Federació Catalana d’Handbol té com a objecte la promoció i desenvolupament de l’handbol a Catalunya, alhora que transmetre els valors que es deriven de la pràctica esportiva, com l’esperit de sacrifici, els hàbits saludables, la tolerància o els valors sociabilitzadors.

Cal situar l'inici del club d'handbol de Sabadell en la tardor de 1947 pel que fa a l'adquisició de la seva indumentària i la seva integració en aquell moment dins del Centre d'Esports Sabadell (futbol).

...

Descargar como  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
txt