ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

HISTÒRIA DE L’ESCOLIOSI


Enviado por   •  25 de Noviembre de 2013  •  Ensayos  •  364 Palabras (2 Páginas)  •  301 Visitas

Página 1 de 2

HISTÒRIA DE L’ESCOLIOSI

El nostre estudi, tracta sobre un tipus d’escoliosi que ens afecta a les dues, L’escoliosi idiopàtica.

Amb els futurs estudis que realitzarem amb aquest treball, parlarem d’aquesta malaltia que afecta principalment als adolescents.

Per parlar d’alguna cosa, s’ha de saber alguns conceptes bàsics, per això volem definir breument el significat de l’escoliosi idiopàtica (EI):

L’escoliosi idiopàtica de l’adolescent és una curvatura lateral (cap a un costat) de la columna vertebral que pot presentar-se en nen,s des dels 10 anys fins la maduresa. La curvatura de cada persona pot desviar-se en ambos costat, tant cap a la dreta com a l’esquerre.

El concepte d’idiopàtica, significa que la corba anormal es desenvolupa per raons desconegudes. Algunes adolescents tenen sens dubte una predisposició genètica.

La història de l’escoliosi és paral•lela a la de la medicina i comença anys enrere amb Hipòcrates (460-377 anys aC), metge de l’antiga Grècia, amb els seus descobriments mèdics del Corpus hippocraticum (tratados hipocràticos). Un recull de cinquanta escrits fàrmacs, on apareix tota la ciència mèdica de l’escola de Cos i de Cnide, agrupant el conjunt de les deformitats vertebrals.

Anys més tard, exactament fa 200 anys aC, Galè de Pèrgam utilitza per primera vegada el terme escoliosi (en grec, tortuós) i recomana per al seu tractament, la realització d’exercicis i tècniques d’hidroteràpia.

Amb el pas del temps, la mèdicina evoluciona i apreix la cotilla, recomenada per Ambroise Paré l’any 1575, imitant a les armadures de l’època, e intentant que el cos es mantingui recte i adreçat.

Al 1741 el llenguatge és clau per a la medicina, s’orgeix la paraula ortopèdia*. És en aquest tractat on es troba l’arbre tort, símbol de l’ortopèdia. Reflecteix una idea de l’escoliosi en aquella època, i avança alguns possibles tractaments.

*L’orthopédie ou l’art de prévenir et de corriger dans les enfants les difformités du corps.

La història de l’escoliosi, avui en dia segueix sent un misteri, és un problema mèdic no resolt completament en molts dels seus vessants com l’etologia, la patogènesis, la història natural, el pronòstic i el tractament.

L’escoliosi idiopàtica, comparteix aquesta base històrica amb la resta de cassos amb l’escoliosi, però tot i així moltes vegades, molts metges s’han trobat en situacions indemostrables per l’aparició d’aquesta.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com