ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Noció de Revelació


Enviado por   •  12 de Febrero de 2014  •  Ensayos  •  539 Palabras (3 Páginas)  •  156 Visitas

Página 1 de 3

La Noció de Revelació

De la mateixa manera que la fotografia té que passar per diverses operacions fins que surti a la llum, així mateix és el procediment que tenen que passar les religions. Mitjançant determinades pràctiques( textos, normes, dogmes, símbols i ritus), es revela una visió de la realitat, però a diferencia de la fotografia en tota revelació religiosa s’esdevé també, i simultàniament, una ocultació. Tota revelació augmenta el Misteri, no el desgasta. El concepte de revelació és més propi de les religions monoteistes o personalistes, que conceben l’existència d’un Ésser transcendent que es manifesta a si mateix, en canvi les religions oceàniques o suprapersonals , més que de revelació, parla d’il•luminació, la qual cosa es concebuda com un procés de transparència o diafanitat de la consciència que comporta una nova percepció de la realitat a través de la supressió de l’ego.

Elements de l’esdeveniment revelatori

S’hi poden destacar tres aspectes en el procés revelatori; en primer lloc l’exposició d’un contingut sobre quelcom que transcendeix el món o la realitat ordinària, en segon lloc l’existència d’un receptor que s’hi troba implicat, el qual queda transformat per la radicalitat i contundència de tal experiència i pe últim el tercer element és la comunicació d’aquesta revelació a altres persones.

• El contingut de la revelació

Darrere de tota revelació hi ha en joc la direcció i sentit de l’existència, el seu origen i el seu destí. Per això tota revelació és sagrada, i per això també és fonamental per a l’esser humà discernir allò que és revelació d’allò que és invenció, al•lucinació o engany. La revelació no és una alienació, sinó una anticipació de realitats i de comprensions a les quals la consciència abans no tenia accés. No treu de la realitat, sinó que obre i s’hi endinsa més. En obrir, altera, però aquesta alteració no aliena sinó que permet descobrir àmbits de més lluminositat i profunditat dels que abans s’havien percebut.

• L’experiència de revelació

L’experiència revelatòria varia segons com sigui concebut el seu Fons, hi ha tres maneres de concebre’l. La primera el comprèn com la dimensió sagrada del món, present en les coses mateixes vivificant-les des de dins. La segona el concep com un Ésser transcendent que té la iniciativa de mostrar-se. La tercera manera de comprendre aquest Fons que s’obre correspon a les tradicions més orientals, que conceben la revelació com a fruit d’un despertar intern resultat del despreniment de l’ego. Encara es pot considerar una quarta manera de revelació, que seria la indagació científica i filosòfica, com

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com