ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Malalties Infeccioses


Enviado por   •  27 de Mayo de 2014  •  1.041 Palabras (5 Páginas)  •  256 Visitas

Página 1 de 5

Malalties infeccioses

En aquest tema explicarem que en l'actualitat hi ha diferents malalties infeccioses que afecten i maten a milions de persones a tot el món. Les quals les més preocupants són la sida, la grip, les malalties diarreiques, la tuberculosi, la malaria, la SRAG (síndrome respiratòria aguda greu), el xarampió, la poliomielitis, i les febres hemorràgiques d'Ebola i de Marburg.

I després parlarem sobre les vacunes i antibiòtics, i finalment proposarem unes preguntes per debatre a classe.

1.La malària

La malària és una malaltia infecciosa causada per un tipus de microorganisme del genère Plasmodium. Els més perillosos són els de l'espècie Plasmodium fakciparum.

Aquest protozou infecta les cèl•lules del fetge i els aritròcits de la sang i els reprodueixen dins de la cèl•lula fins que les trenquen, provocant episodis cíclics de febre intensa, anèmia, i caldfreds.

Transmissió

Els transmissors de la malària són els mosquits del gènere Anopheles. Quan aquest mosquit pica a una persona malalta de malària, xucla el Plasmodium juntament amb la sang, fa que el protozou es reprodueixi als intestins i origina cèl•lules infectades que van a parar a les glàndules salivals. Quan aquest mosquit pica a una persona sana, li transment la malària.

Curació i prevenció

Medicaments:

Es pot curar amb medicaments antipalúdics, pero on hi ha epidèmies és habitual la reinfecció.

Mètodes:

El sistema més econòmic és utilitzar mosquiteres, ruixades amb insecticida.

2.Les malalties diarreiques

Les malalties diarreiques són un dels problemes sanitaris més greus del món. Les més importants són el colèra, la disenteria i les salmonel•losis.

Són causades per microorganismes que viuen als intestins de les persones infectades que poden provocar síntomes aparents o no.

El contagi es produeix per via digestiva, en consumir aliments o begudes contaminades. La contaminació es pot produir directament, a través de mosques, o per contacte de la pell amb persones afectades sense una higiene adecuada.

Les diarres intenses amb vòmits, provoquen pèrdua d'aigua, sals minerals, causant la deshidratació. Aquests aigua i sals s'han de recuperar per via oral, subcutània o intravenosa, en cas contrari pot produir la mort.

Actualment les malalties diarrèiques es presenten ocasionalment al primer món, gràcies a la potabilització de les aigües.

Però al món hi ha 1.100 milions de persones sense accés a l'aigua potable i 2600 milions sense accés a intal•lacions de sanejament. Aixó provoca brots epidèmics d'aquesta malaltia a l'Africa subsahariana i a l'Índia.

3.La tuberculosi

La tuberculosi és una malaltia crònica molt contagiosa que afecta els pulmons i altres òrgans.

Causes:

És causada per bacteris de l'espècie Mycobacterium tuberculosis, que viatgen en petites gotes de saliva o moc expulsades per malalts, entrant a l'organisme per via respiratòria.

Aquests bacteris infecten les cèl•lules dels pulmons, i de vegades provoquen pocs síntomes durant mesos o anys. I mentrestant el malalts té bacteris infecciosos a la saliva i pot contagiar a altres persones quan tus, esternuda, parla o escup.

Curació:

Gràcies als fàrmacs antituberculosos es va reduir l'extensió, però actualment hi ha hagut rebrots causats perquè ha infectat malalts de sida, han aparegut varietats del bacteri resistents als fàrmacs i perquè el tractament és llarg i si un malalt l'abandona pot tornar a infectar a més gent.

Al 1943 es va desobrir

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.1 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com