ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Malalties Cardiovasculars


Enviado por   •  5 de Febrero de 2015  •  308 Palabras (2 Páginas)  •  253 Visitas

Página 1 de 2

Introducció

Les malalties cardiovasculars constitueixen la primera causa de mort en tot el món. S’està desenvolupant amb força en els paísos amb menys recursos i on l’envelliment de la població és major.

El coneixement de la variabilitat dels gens relacionats amb les malalties cardiovasculars resulta fonamental per a explicar la resposta fenotípica que pot presentar cada individu en concret enfront la dieta. També permet establir la millor dieta per a cada persona, és a dir, individualitzar-la. La disciplina que estudia les interaccions entre gens i dieta s’anomena nutrigenòmica.

Malalties cardiovasculars

Les malalties cardiovasculars són malalties dels sistemes circulatori, d’etiologia i localització diferents. Podem trobar quatre tipus generals diferents de malalties cardiovasculars:

Malalties isquèmiques del cor. Es deuen a un estrenyiment progressiu de les artèries coronàries, causat per la formació de la placa d'ateroma. L'obstrucció total de l'artèria provoca la interrupció de la circulació de la sang o isquèmia; si aquest estat es perllonga pot produir-se un infart.

Malalties cerebrovasculars. Es deuen a les alteracions de la circulació cerebral. Aquestes es classifiquen en isquèmiques, quan es produeix una disminució del flux sanguini que arriba a alguna regió del cervell produint necrosi tissular, i hemorràgiques, quan es produeix una extravasació de sang per trencament d'algun vas sanguini.

Malalties vasculars perifèriques. Són trastorns de la circulació en els vasos que irriguen les cames i els braços. Fan més lent el flux sanguini i provoquen estrenyiment dels vasos, inflor i dolor.

Altres malalties. En aquest grup podem destacar les cardiopaties congènites i la cardiopatia reumàtica. El terme cardiopatia congènita s'utilitza per descriure les alteracions del cor i els grans vasos que s'originen abans del naixement. La majoria d'aquests processos es deuen a un desenvolupament defectuós de l'embrió durant l'embaràs, quan es formen les estructures cardiovasculars principals. A la cardiopatia reumàtica es produeixen lesions en el miocardi que les vàlvules del cor, degudes a infeccions per bacteris del grup dels estreptococs.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com