ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Text Expositiu El Tiranosaure Rex


Enviado por   •  21 de Abril de 2014  •  277 Palabras (2 Páginas)  •  769 Visitas

Página 1 de 2

El Tiranosaure Rex

El Tyrannosaurus Rex, era un dinosaure carnívor que habitava la Terra, vivia a les valls boscoses d’ Amèrica del Nord i Àsia a finals d’un llarg període conegut com a Cretaci. Es va extingir fa uns 65 milions d'anys en l'extinció massiva del Cretaci-Terciari.

El Tyrannosaurus Rex es caracteritza per tindre un gran crani, d’un metre i mig de llargada, aquest era gruixut i robust per tal de poder suportar baralles amb altres dinosaures. També posseïa una gran mandíbula d'aproximadament un metre, de llargada amb grans i afilades dents de forma cònica, dissenyades per poder triturar les preses amb molta facilitat, a mes les dents podien ser reemplaçades per d’altres en el cas de danyar-se o caure. La llargada total del Tyrannosaurus era d’uns 12 metres, i tenia una altura d'entre cinc i sis metres.

Posseïa unes dos grans cames musculoses que li permetien desplaçar-se erecte, també posseïa uns braços petits amb una capacitat d’articulació molt limitada a causa d'això no els i eren de massa utilitat ja tenien poca funcionalitat.

Malauradament el T.rex es desplaçava lentament, ja que donada la seva estructura física i la seva grandària, únicament es podia alimentar d'altres dinosaures de grans dimensions, com ara els triceratops.

Els científics creuen que aquest poderós depredador podia menjar fins a 230 quilograms de carn en un sol mos

Per tant es pot considerar com el major depredador que ha existí mai, capaç de donar caça a altres dinosaures de major mida, però incapaç i ineficaç de caçar petites preses, a causa de les seves grans dimensions li va ser impossible sobreviure a l’extinció massiva, actualment es poden trobar restes fòssils d’aquest dinosaure a Amèrica i Àsia

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com