ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Òptica


Enviado por   •  14 de Mayo de 2014  •  Prácticas o problemas  •  1.091 Palabras (5 Páginas)  •  148 Visitas

Página 1 de 5

Òptica

1.- Quina explicació donava Newton al fenomen de la llum?

Newton va idear la teoria corpuscular on: La llum està composta per diminutes partícules materials emeses a gran velocitat en línia recta per cossos lluminosos. La direcció de propagació d'aquestes partícules rep el nom de raig lluminós.

• Propagació rectilínia. La llum es propaga en línia recta perquè els corpuscles que la formen es mouen a gran velocitat.

• Reflexió. se sap que la llum en xocar contra un miralls es reflecteix. Newton explicava aquest fenomen dient que les partícules lluminoses són perfectament elàstiques i per tant la reflexió compleix les lleis del xoc elàstic.

• Refracció. Newton va suposar que la superfície de separació de dos medis de diferent índex de refracció exercia una atracció sobre les partícules lluminoses, augmentant la velocitat

2.- Fes una petita biografia de Newton.

Isaac Newton (1642-1727) matemàtic i Físic britànic. Entre 1670 i 1672 va treballar intensament en problemes relacionats amb l'òptica i la naturalesa de la llum. Newton va demostrar que la llum blanca estava formada per una banda de colors (vermell, taronja, groc, verd, cian, blau i violeta) que podien separar-se per mitjà d'un prisma. Va idear la teoria crepuscular de la llum, va escriure opticks, la seva obra més important. També va fer un desenvolupament del càlcul i va idear la llei de la gravitació universal així com lleis de dinàmica.

3.- Quina explicació donava Huygens al fenomen de la llum? Enuncia el principi que porta el seu nom.

Va elaborar la teoria ondulatòria de la llum, partint del concepte que cada punt lluminós d'un front d'ones es pot considerar una nova font d'ones. A partir d'aquesta teoria va explicar, en la seva obra Traité de la lumière, la reflexió, refracció i doble refracció de la llum.

El principi de Huygens: Tot punt d'un front d'ona inicial pot considerar-se com una font d'ones esfèriques secundàries que s'estenen en totes les direccions amb la mateixa velocitat, freqüència i longitud d'ona que el front d'ona del qual procedeixen.

4.- Fes una petita biografia de Huygens.

Huygens, Christiaan (1629 – 1695). Astrònom, matemàtic i físic holandès. Entre els seus descobriments destaca el principi de HuygenA partir d'aquest principi, Huygens va desenvolupar la teoria ondulatòria de la llum. En 1655 va trobar un nou mètode per polir les lents, amb el que va obtenir una imatge més nítida que li va permetre descobrir un satèl•lit de Saturn i donar la primera descripció precisa dels anells d'aquest planeta. La necessitat d'una mesura exacta del temps en l'observació del cel li va portar a utilitzar el pèndol per regular el moviment dels rellotges. En 1656 va inventar un ocular de telescopi que porta el seu nom. En 1678 va descobrir la polarització de la llum mitjançant la doble refracció en la calcita.

5. Quina explicació es dona Maxwell al fenomen de la llum?

La gran contribució de James Clerk Maxwell va unificanr els camps elèctrics i magnètics en un sol concepte: el camp electromagnètic i va identificar la llum com una ona electromagnética.

6. Fes una petita biografia de Maxwell.

Físic escocès conegut principalment per haver desenvolupat la teoria electromagnètica clàssica, sintetitzant totes les anteriors observacions, experiments i lleis sobre electricitat, magnetisme i àdhuc sobre òptica, en una teoria consistent. Les equacions de Maxwell van demostrar que l'electricitat, el magnetisme i fins a la llum, són manifestacions del mateix fenomen: el camp electromagnètic. Maxwell va ser una de les ments matemàtiques més preclares del seu temps, i molts

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com