ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La trama de la película Mensaka


Enviado por   •  18 de Enero de 2014  •  Resúmenes  •  1.839 Palabras (8 Páginas)  •  177 Visitas

Página 1 de 8

MENSAKA

Mensaka és un film espanyol estrenat al 1998 en mans del director Salvador García Ruiz i inspirat en la novel•la, que porta el mateix títol, de l’autor José Àngel Mañas.

La trama s’ambienta als anys 1990-1995 a Madrid. En aquesta història hi trobem sis actors principals, en David, en Fran, en Javi i les seves respectives parelles, la Bea, la Natàlia i la Cristina. L’obra ens presenta l’estil de vida d’aquests joves d’uns vint anys, pertanyents a diferents classes socials però que es troben units per diferents elements com la música, les relacions de parella i les drogues. El film ens mostra els canvis i transformacions que patiran per arribar a la vida adulta. A part dels personatges principals hi apareixen tres personatges secundaris. La Laura, germana d’en Javier, en Santi i “el Polaco”. Aquests són tres nois d’uns 15 anys que es dediquen a consumir i a traficar amb drogues, això els converteix a més, en joves conflictius.

Els tres nois principals, en David, en Javier i en Fran, tenen un grup de música i estan a l’espera de firmar un contracte musical molt important que pot canviar les seves vides. En David és un jove de 27 anys, l’anomenen el “Mensaka” ja que treballa de missatger. El seu aspecte físic es caracteritza per anar amb el cap rapat i el podríem definir com a un estil “moter”. Pel que fa a les seves expectatives de futur laborals, es comença a adonar que vol deixar aquesta feina, ja que és bastant precària i no es veu tota la vida fent de missatger. Ell vol dedicar-se a la música. Pel que fa a la seva trajectòria educativa, el film no en parla explícitament, però considero que té els estudis obligatoris bàsics pel simple fet de que té una feina estable. Amb el que guanya fent de missatger paga el lloguer del pis el qual comparteix amb la seva xicota, la Bea, i es permet el luxe de consumir i, per tant, gastar diners en drogues. Interpreto que és un jove que es va independitzar molt jove, quan va aconseguir la seva primera feina. El seu desig més proper és poder dedicar-se a la música i viure d’això al costat del seu grup d’amics i de la Bea. Podríem considerar que és el personatge més reivindicatiu, no vol que ningú li digui el que ha de fer ni com ha de ser. Això ho veiem reflectit en la pel•lícula, quan els hi diuen que per firmar amb la multinacional han de canviar el seu estil i el de les seves cançons, ell es nega rotundament ja que provocaria un canvi en la seva identitat. En David només pensa en ell, això és el que provoca que la relació amb la seva xicota es deteriori, però, quan se n’adona que l’està perdent, actua immediatament per recuperar-la i fer-la feliç, ja que es veu que és un dels pilars forts de la seva vida. Pel que fa a les amistats, a part dels components del grup, té una relació molt estreta amb en Ricardo, el seu amic de tota la vida. En Ricardo consumeix drogues, bastant més que en David, i a més a més, es dedica a traficar. En David li obre les portes de casa seva sempre que en Ricardo necessita ajuda i l’intenta ajudar en tots els merders en els que es posa. Al final de la pel•lícula, veiem com en David segueix fent de “mensaka”, ja que al final no firma amb la multinacional perquè no vol ser infidel a les seves idees i al seu estil musical. En les últimes imatges del film, se’l veu feliç amb la Bea, tot i que les seves expectatives personals no s’han complert. Crec que és feliç perquè ella ho és.

La Bea, xicota d’en David des de fa 10 anys, és una noia d’uns 25 anys que treballa de dependenta en una botiga de moda. Pel que fa a la seva trajectòria educativa, a l’ igual que en el cas dels altres personatges, el film no en parla però suposo que ha estat més llarga que la dels altres ja que la seva expectativa de futur és poder anar a la universitat. Com he esmentat, pel que fa al treball, és dependenta però ella no es vol dedicar a això tota la vida, vol fer una carrera i dedicar-se a allò que vol estudiar. A diferència d’en David, ve d’una família més benestant, ja que en algun moment apareix la seva mare i se la veu d’un nivell adquisitiu més alt del que mostren els altres personatges, sobretot per l’aspecte físic, la roba les joies... La Bea viu amb en David i també treballa per pagar-se el lloguer. S’estima molt a en David però veu que la vida que ell porta no és compatible amb el futur que ella espera, és per això que s’enrotlla amb el promotor del grup de música, ja que aquest li assegura que el seu futur somni es compleixi. Suposo que amb això el que ella pretenia era tenir una estabilitat i un futur garantit i deixar de viure rodejada de drogues i de tot una sèrie d’elements que impossibilitaven el seu camí cap al futur. Però finalment, és en David que se n’adona de la importància de les expectatives de futur de la seva xicota i li entrega els papers de la universitat, per ella això significa molt i decideix fer cas al cor i continuar la

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.9 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com