ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Seminari - G.Simmel - La Moda


Enviado por   •  10 de Junio de 2021  •  Apuntes  •  291 Palabras (2 Páginas)  •  54 Visitas

Página 1 de 2

Alumne: Gerard Gracià Capellades

SEMINARI GEORG SIMMEL – LA MODA

Hem dit que una de les característiques principals  de Simmel és que posa en evidència  que les interaccions són relacionals. Llegeix Georg Simmel (1905),  “La moda”,   i  assenyala la presència de la relacionalitat, de manera argumentada, fent servir, com a màxim,  200 paraules. Fes-ho responent a aquesta primera aportació, sense obrir nous debats.

Georg Simmel, en aquest escrit, exposa el concepte de “la moda” però no com un contingut físic, sinó com una forma social, tot i que té en compte que aquesta forma social haurà de tenir relacions amb el contingut.

Simmel, seguint els passos de Weber, construeix un tipus ideal, el qual anomena “tipus social”. En aquest tipus social apareix la moda com a forma social en el procés d’imitació i individualització (ambdós van junts). Aleshores és quan apareixen el concepte d’interaccions relacionals de la moda. Simmel ens diu que aquesta, la moda, té una doble tendència: cap a la individualització i cap a l’homogeneïtzació. Per una banda, la moda consisteix en la imitació d’uns models i patrons donats que proporcionen una cohesió social per similitud. Per l’altra, també afirma que facilita la satisfacció de la necessitat individual de distingir-se.

Les modes són sempre modes de classe que responen a motivacions purament socials i de relacions entre individus. És per això que en ella es dóna sempre la igualació social, és a dir, la inclusió dintre d’un grup d’iguals i la diversitat o el tancament de grups envers altres estrats socials inferiors. Quan aquests comencen a accedir a determinada moda trencant així el tancament dels grups mencionats anteriorment, els estrats superiors creen una nova moda i el joc es torna a reiniciar i repetir cíclicament.  

 

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)   pdf (50.3 Kb)   docx (7.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com