ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tocar Fons


Enviado por   •  4 de Noviembre de 2012  •  971 Palabras (4 Páginas)  •  982 Visitas

Página 1 de 4

Títol: Tocar fons. (La nova pobresa).

1. Fitxa tècnica i artística:

Documental del programa 30 minuts de TV3.

Data: 27 de Febrer del 2005.

Durada: 30 minuts.

2. Sinopsis:

Aquest documental parla de que cada vegada hi ha més persones a Catalunya que no poden arribar a final de més, degut a la precarietat laboral, els salaris baixos comparats amb el cost de la vida (habitatge, alimentació, serveis,…), famílies que abans anaven econòmicament bé i ara han de fer molts equilibris inestables per arribar-hi, fins al moment que es trenca aquest equilibri i porta directament a la pobresa.

El documental ens mostra entrevistes de diferents persones amb situació de pobresa, alguna de les quals abans vivien còmodament i per algun fet ha trencat el seu estatus, havent de passar calvaris per arribar a final de més, amb moltes dificultats i problemes.

3.Context. Creació del documental:

Aquest documental està fet al 2005, any on la economia passava per un bon moment o això es pensava. Però encara hi així, hi havia persones en situació de pobresa degut a diferents factors socials, i en perill d’Exclusió Social.

4. Recursos audiovisuals:

Entrevistes a persones amb situacions de pobresa degut a diferents factors.

Enquestes i diagnòstics de la Fundació Un Sol Món de l’Obra Social de la Caixa Catalunya.

5. Tema i subtemes:

Tema principal: La nova pobresa.

El documental esta dividit en vuit parts segons les entrevistes a diferents a persones amb situació de pobresa.

Primera part: Es la entrevista a una dona que es diu Emma Obelleiro, i ens explica que no té casa ni treball, dorm a albergs socials, encara que, ha viscut un temps al carrer, menja a menjadors de la beneficència de Caritas.

Ella abans erà casada amb un diplomat i tenia un nivell de vida molt alt i es veu en aquesta situació degut al seu divorci i a una mala ratxa als negocis, tot això l’hi ha canviat la vida.

Segona part: Es la entrevista a tres joves amb una situació econòmica semblant; atur, sous baixos, precarietat laboral. Ells viuen junts en pis de lloguer amb dos companys més, degut a que sols no s’ho podrien permetre.

I encara així han de agafar el menjar dels cubs de brossa dels supermercats,(aliments encara que siguin llençats a les escombraries estan en bon estat). També ho fan amb la roba i els mobles, aquest moviment l’anomenen reciclatge i cada vegada ho fan més persones.

Tercera part: És la entrevista a una dona gran MªJosepa Masdeu, llicenciada en magisteri, va marxar a Veneçuela per motius laborals del seu marit, allà va obrir una estètica on anava clientela selecta, aquest negoci l’hi va produir un bon patrimoni, però al tornar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com