ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

James Watt & James Prescott Joule


Enviado por   •  6 de Marzo de 2013  •  299 Palabras (2 Páginas)  •  457 Visitas

Página 1 de 2

James Watt (segles XVIII i XIX) va ser un matemàtic, inventor i enginyer escocès.

Amb la reparació d'una màquina de vapor de Newcomen, va perfeccionar-la per a aprofitar més bé el vapor mitjançant un condensador separat (1765); poc després (1769) el va patentar.Les seves millores a la màquina de vapor van ser fonamentals per la Revolució industrial al Regne Unit i a tot el món.

Va idear diversos sistemes per a la conversió del moviment alternatiu en rotatiu; va idear també l'èmbol de doble efecte (1785) i el famós regulador de boles que duu el seu nom. A vegades es considera com el veritable creador de la màquina de vapor moderna.

Encara que ell va crear la unitat anomenada cavall de potència per a comparar la sortida de les diferents màquines de vapor, la unitat del Sistema Internacional que mesura la potència porta el seu nom.

James Prescott Joule (segle XIX) va ser un físic (i cerveser) anglès.

Va estudiar la naturalesa de la calor i en va descobrir la relació amb el treball mecànic.

Això va portar a la teoria de la conservació de l'energia, que va portar al desenvolupament de la primera llei de la termodinàmica; i va arribar a formular, el principi de conservació de l'energia

La unitat d'energia del SI, el joule, li deu el seu nom.

Va treballar amb Lord Kelvin per desenvolupar l'escala absoluta de temperatura, va fer observacions sobre la magnetostricció, i va descobrir la relació entre el flux d'un corrent per una resistència i la calor dissipada, i va formular la llei que duu el seu nom, la llei de Joule, sobre la calor originada pel pas d'un corrent elèctric.

Després de nombrosos experiments, va obtenir el valor numèric de l'equivalent mecànic de la calor. També va contribuir a explicar la teoria cinètica dels gasos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com