ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Asi Se Hizo La Tierra


Enviado por   •  12 de Enero de 2014  •  1.129 Palabras (5 Páginas)  •  313 Visitas

Página 1 de 5

RESUMEN: ASÍ SE HIZO LA TIERRA

CAPÍTOL 1

Aquest documental parla de les diferents etapes que viu el planeta Terra, abans de convertir-se en un medi apte per la raça humana.

Comença parlant del descobriment de que realitzar el granger James Hutton. Qui troba unes roques prop de casa seva i es pregunta que devien ser i com es van formar. Les seves investigacions el van portar a viatjar per tota Escòcia. I va arribar a la conclusió que la formació rocosa era un procés lent i complicat. Però l’església, qui tenia el poder en aquell moment i creia que la terra tenia 6.000anys i havia estat creada un 14 d’octubre per la tarda titllava d’errònies les idees de Hutton.

Durant el següents dos segle es va estudiar les roques per saber quants anys tenia la terra. En l’actualitat es creu que la terra es va formar per la col•lisió de meteorits. La superfície de la terra era de roca fosa a 4.000ºC.

Lord Kelvin vas ser el primer en proposar aquesta teoria. Creia que la Terra s’anava refredant cada cop més. Va utilitzar la termodinàmica per calcular l’edat del nostre planeta i va arribar a la conclusió de que tenia més de 20 milions d’anys.

Els científics del segle XX va utilitzar la radioactivitat per mesurar l’edat de la Terra. En 1911 l’estudiant de geologia Arthur Holmes va ser el primer a fer-ho. La datació radioactiva es basava en que l’urani es desintegrava en plom i tenint en comte la proporció d’urani transformat en plom Holmes va poder calcular quants anys tenia la Terra. La seva resolució va ser que la Terra tenia 4.500 milions d’anys. Data que encara avui en dia es vigent.

A partir de llavors el documental explica les diferents fases que va passar la terra. Explica que es creu que l’agua va venir en asteroides i cometes que van xocar a la Terra. Després va haver-hi un període on la Terra estava recoberta per immensos oceans amb petites illes de terra que sobresortien però que no sobrevivien gaire temps a l’erosió de les oceans, l’agua dels quals tenia reflexos verds per la quantitat de ferro que contenia.

L’augment dels moviments volcànics submarins va formar una roca més resistent i lleugera: el granit primitiu; Barrejant la lava basàltica i l’aigua calenta que entrava per les fractures de l’escorça submarina. El crató de Kappval és un dels vestigis d’escorça terrestre més antic. Durant els següents dos mil milions d’anys els precontinent de granit van créixer desmesuradament.

Hi ha la teoria de que els primers organismes unicel•lulars van provenir de les xemeneies hidrotermals. L’estromatolit era un organisme que s’alimentava de llum solar i que produïa oxigen per l’atmosfera. Avui en dia a la badia Shark a Austràlia podem trobar aquest organisme. Els estromatòlits es componen de lamines molt fines d’organisme que formen capes.

La Terra es l’únic planeta del sistema solar que posseeix una atmosfera abundant d’oxigen. Els científics creuen que va ser gracies als estromatòlits que van fer la fotosíntesis durant més de dos milions d’anys.

L’aigua dels oceans es va tornar blava per la dissolució del ferro. En els següents mil milions d’anys els moviments sísmics esquinçarien la Terra. Imperceptiblement els continents es movien. Gracies a l’estranya distribució intercontinental d’alguns fòssils els geòlegs van poder esbrinar que els continents estaven units. El meteoròleg alemany Alfred Wegener va imposar les bases de la deriva continental.

Durant la Segona Guerra Mundial la marina

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com