ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

BIOLOGIA Metabolismo


Enviado por   •  14 de Diciembre de 2016  •  Apuntes  •  361 Palabras (2 Páginas)  •  112 Visitas

Página 1 de 2

BIOLOGIA

Metabolismo

Si rompo una proteínas por hidrólisis, consigo aminoácidos. Pero en aquest porces la cerula no permet generar ATP.

Si trenca aminoacids si que podem conseguir ATP.

Glugogen. Glucosa. Tampoc podrem acosneguir ATP

La celular per conseguir ATP necesitem trencar molecules de base. Les que permeten que es fosforili la ADP, son les molècules de base.

Quan les cèl·lules agafa molècules orgàniques per trencar-les i aconseguir ATP, les fa en molts processos, moltes transformacions o passos, per això parlem de rutes anabòliques i catabòliques.

Per aconseguir fosforilar ADP.

Quan les agafi i les trenqui en el procés de trencar-les, hi haurà un moment en que les molècules de ADP les fosforili i formi ATP. Quan agafa aquestes molècules de base i les trenca hi han dos grans moments on es poden aconseguir:

Glucosa

Ac. Oleic

1) Proces de formar ATP a nivell de un substrat concret (via directa) : Hi ha algun procés concret de transformació en que es dona les circumstàncies idònies, perquè una molècula de..

Fosfocreatina: es una molècula que quan les cèl·lules musculars li treuen el fosfat i convertir-la en creatina. Aquesta reacció química concreta, es a nivell de substrat. POCO PRODUCTIVA

2) La gran font d’ATP per les cèl·lules es quan fan reaccions d’oxidació (vida indirecta): Perque aquesta molècula quan s’ha oxidat, l’element que a oxidat es l’O2. Les nostres cèl·lules quan trenquem molècules per aconseguir energia els NADH van a cedir a l’O2 electrons i hidrogenions i es converteix en aigua. No els i cedeix directament, abans d’arribar al O2, passa per una sèrie d’intermediaris, la cadena transportador d’electrons.

Les cèl·lules quan trenquen molècules, hi han processos d’oxidació

RESPIRACIÓ CELULAR

Les cèl·lules respiren per viure. Quan les cèl·lules respiren aconsegueixen ATP. Agafen molècules i les trenquen i fosforilen ADP.

1) Aeròbic: Amb aire. La cèl·lula gafa molecula les trenca i aconsegueix ATP, amb oxigen.

Anaeròbic: Sense aire. Molècules les trenca i aconsegueix ATP sense aire. Nomes aconsegueixen ATP de la manera directa. Quan no tinc molècules d’oxigen, les molècules que s’oxiden son carbohidrats de base (glucosa, fructosa, galactosa). Es va trencant i arriba un moment que els CH de base es converteix en àcid pirúvic. L’àcid pirúvic (agafa els electrons i hidrogenions) es converteix en ac. Làctic (producte

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)   pdf (50.4 Kb)   docx (9.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com