ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Caiguda De Meteorits


Enviado por   •  8 de Febrero de 2015  •  583 Palabras (3 Páginas)  •  187 Visitas

Página 1 de 3

Caiguda dels meteorits: La majoria dels meteorits es desintegren en incorporar-se en l'atmosfera terrestre; tot i això, es creu que 100 meteorits de mida diversa entren a la superfície terrestre cada any, dels quals normalment només se'n recuperen 5 o 6.

Quan els meteoroides passen a través de l'atmosfera, les seves superfícies es fonen i experimenten l'ablació, és a dir perden força. Durant aquest procés poden ser esculpits en diverses formes, donant per resultat profundes empremtes en forma d'osques sobre les seves superfícies. Si el meteoroide manté una orientació fixa durant cert temps, pot desenvolupar una forma similar a la cònica. En sofrir la desacceleració, la capa superficial fosa se solidifica en una fina crosta de fusió, que en la majoria dels meteorits és negra, tot i que en algunes acondrites la crosta de fusió pot ser lleugerament vermellosa. En els meteorits pedregosos, la zona afectada per la calor tan sols abasta uns quants mil•límetres de gruix; pel que fa als meteorits metàl•lics , l'estructura de metall pot resultar afectada per la calor fins a un centímetre per sota de la superfície. S'ha reportat que quan aterren els meteorits són una mica càlids al tacte, però mai no són extremadament calents.

Al llarg de la historia han caigut diferents meteorits, els més importants són:

1. Meteorit: Hoba West.

és el meteorit més pesat i la massa natural de ferro més gran que es conegui sobre la superfície de la Terra. El meteorit, nomenat per la granja Hoba Oest, prop de Grootfontein, Namíbia, on va ser descobert el 1920. No ha estat mogut des que va impactar fa 80.000 anys.

2. Meteorit: Campo del Cielo o El Chaco .

és el major fragment conegut del meteorit Camp del Cel que va impactar a la regió anomenada Camp del Cel, a 12 quilòmetres de la localitat de Gancedo, en l'actual província del Chaco, Argentina. Els càlculs de carboni 14 situen la caiguda entre els anys 2080 i 1910 a. C.1 El seu cràter va ser descobert el 1969

3. Meteorit: Ahnighito o Cape York.

4. Meteorit: Armanty.

5. Meteorit: Bacubirito.

6. Meteorit: Agpalilik o Cape York.

7. Meteorit: Mbosi.

8. Meteorit: Willamette.

9. Meteorit: Chupaderos I.

10. Meteorit: Mundrabilla I.

 Asteroides

 Asteroides propers a la Terra: Existeix un especial interès per identificar aquests asteroides a causa

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com