ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La caiguda del mur de Berlin


Enviado por   •  16 de Noviembre de 2022  •  Documentos de Investigación  •  654 Palabras (3 Páginas)  •  48 Visitas

Página 1 de 3

La caiguda del mur de Berlin

Després de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), quan Alemanya controlada en aquell moment pel règim nazi es rendeix davant els països aliats, formats pel Regne Unit, els Estats Units, França i la Unió Soviètica, aquests països concorden dividir Alemanya en quatre zones d'ocupació controlades per cadascuna de les potències.

Les porcions controlades pels Estats Units, Regne Unit i França passen a ser conegudes com l'Alemanya occidental, o República Federal d'Alemanya, mentre que la regió controlada per la Unió Soviètica passa a ser coneguda com l'Alemanya Oriental, o República Democràtica Alamana.

En l'Alemanya occidental, es va adoptar un model capitalista i un sistema democràtic liberal propis dels països que la impulsen, mentre que a l'Alemanya Oriental adopta un sistema socialista amb un partit únic.Berlín es situa en la zona controlada per la Unió Soviètica, però es decideix dividir en les zones d'est i oest a causa de la importància d'aquesta com a capital Alamana.

A partir d'aquest moment, comença la divisió entre estils de vida de la part occidental i oriental. La vida en les dues regions era molt diferent, i mentre que la regió occidental donava llibertat de moviment i d'expressió, a més d'una prosperació econòmica avançada gràcies als Estats Units, la regió oriental seguia una política més estricta que exercia un poder de control en la població molt més elevat, la qual cosa va derivar en la fugida de la població de les dues regions per tal de millorar el seu estil de vida.

En 1961, la república comunista ordena la creació d'un mur de més de 120 km que divideix Berlín en dues regions per tal de prevenir la fugida de la població.

La creació d'aquest mur va ser molt apresurada, la qual cosa va provocar la sorpresa de molts dels ciutadans, separats dels seus familiars i amics i amb una nova prohibició que impedia la visita de la població de Berlín oriental a Berlín Occidental sense un permís especial.

Anys després, el 9 d'octubre de 1989 comencen les manifestacions pacífiques amb unes 70.000 persones exigint la llibertat. Les protestes es varen expandir per total l'Alemanya oriental, acompanyades del desig d'una reforma democràtica i del suport dels ciutadans de l'Alemanya occidental.

El 9 de novembre de 1989 es va anunciar l'obertura de les portes entre les dues regions, i durant la nit del 9 al 10 de novembre, els ciutadans ens varen precipitar a la destrucció del mur.La caiguda del Mur de Berlín va esdevenir un dels principals successos del segle XX, no només pels ciutadans Alemanys, sinó també per a molts països Europeus i en l'àmbit mundial.

Va suposar la reunificació d'un país dividit amb la desaparició de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.2 Kb)   pdf (48.4 Kb)   docx (9.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com