ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Composicion De La Atmosfera


Enviado por   •  8 de Junio de 2014  •  1.384 Palabras (6 Páginas)  •  243 Visitas

Página 1 de 6

-Atmosfera terrestre:

INTRODUCCIÓ:

L'atmosfera envolta el planeta Terra i ens protegeix impedint l'entrada de radiacions perilloses del sol. L'atmosfera és una barreja de gasos que es torna cada vegada més tènue fins aconseguir l'espai.

L'aire en l'atmosfera és essencial per a la vida ja que ens permet respirar. Molts estudis s'han realitzat recentment sobre l'atmosfera en relació amb l' anomenat "efecte hivernacle".

L'atmosfera es divideix en cinc capes depenent de com la temperatura canvia amb l'altura. La majoria dels fenòmens del temps passa a la primera capa.

El 75% de massa atmosfèrica es troba en els primers 11 km d'altura, des de la superfície del mar. Els principals elements que la componen són l'oxigen (21%) i el nitrogen (78%).

· Formació de l'atmosfera

La barreja de gasos que forma l'aire actual s'ha desenvolupat al llarg de 4.500 milions d'anys. L'atmosfera primigènia va haver d'estar composta únicament d'emanacions volcàniques, és a dir, vapor d'aigua, diòxid de carboni, diòxid de sofre i nitrogen, sense rastre d'oxigen.

S'estima que la nostra atmosfera primitiva consistia en hidrogen i heli, rebutjats cap a l'espai distant a causa de les altes temperatures de la massa fosa del nucli terrestre i les pròpies forces de gravetat. Amb el refredament gradual i la formació d'una capa sòlida superficial, van ser alliberant i acumulant al voltant del globus diòxid de carboni, vapor d'aigua i nitrogen, en proporcions anàlogues a les que emeten les erupcions volcàniques.

És necessària una atmosfera sense oxigen perquè aparegui la vida? Sembla que sí. Hi ha dos factors que impedeixen l'origen de la vida a la Terra d'avui. Primer, si es formés una substància química complexa a la Terra present, és probable que fos menjar per algun animal o planta microscòpica. El segon perill per a l'evolució química avui en dia és l'oxigen de l'atmosfera. Així com un tros de ferro s'oxida si es deixa sense protecció en la nostra atmosfera, també les complexes substàncies químiques biològiques necessàries per a l'origen de la vida s'oxidaran si es deixen soles. L'oxidació d'aquestes substàncies químiques les descompon i les inutilitza per a l'evolució posterior de la vida.

Una atmosfera contaminada pot danyar la salut de les persones i afectar la vida de les plantes i els animals. Però, a més, els canvis que es produeixen en la composició química de l'atmosfera poden canviar el clima, produir pluja àcida o destruir l'ozó, fenòmens tots ells d'una gran importància global. S'entén la urgència de conèixer bé aquests processos i de prendre les mesures necessàries perquè no es produeixin situacions greus per a la vida de la humanitat i de tota la biosfera.

COMPOSICIÓ DE L'ATMOSFERA:

La atmosfera esta formada per l'aire, que és una barreja de diferents gasos, amb diferents propietats, acompañats per partícules sòlides i líquides en suspensió com el polen, cendres volcàniques, residus de combustió, aigua, etc.

La composició de la atmosfera terrestre ha anat evolucionant a través del temps i avui és molt diferent de la que habia es va iniciar la formació de la Terra.

Entre els gasos que componen la atmosfera actual, els tres més abundants són el nitrogen, oxigen i argó; la resta representen petites quantitats.

NITROOGEN (N2): 780.840 PPMV (78,084%)

OXIGEN (O2): 209.460 PPMV (20,946%)

ARGÓ (Ar): 9.340 PPMV (0,9340%)

DIÒXID DE CARBONI (CO2): 387 PPMV (0,0387%)

NEÓ(Ne): 18,18 PPMV (0,001818%)

HELI(He): 5,24 PPMV (0,000524%)

METÀ(CH4): 1,79 PPMV (0,000179%)

KRIPTÓ (Kr): 1,14 PPMV (0,000114%)

HIDROGEN(H): 0,55 PPMV (0,000055%)

ÓXID NITRÓS(N20): 0,3 PPMV (0,00003%)

XENÓ(Xe): 0,09 PPMV (9x10-6%)

OZÓ(03): 0,0-0,07 PPMV (0% a 7x10-6%)

DIÒXID DE NITROGEN(NO2): 0,02 PPMV (2x10-6%)

YODE(I): 0,01 PPMV (1x10-6%)

MONÒXID DE CARBONI(CO): 0,1 PPMV

AMONÍAC(NH3): TRAÇES

A part d'aquests elements presents a l'atmosfera terrestre, també hi ha partícules de pols en suspensió com, per exemple, partícules inorgàniques, petits organismes o restes d'ells i sal marina. Moltes vegades aquestes partícules poden servir de nuclis de condensació a la formació de boires molt contaminants.

Els

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.8 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com