ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Descoberta De L'Empodà


Enviado por   •  4 de Abril de 2015  •  576 Palabras (3 Páginas)  •  93 Visitas

Página 1 de 3

Projecte interdisciplinari cicle superior primària.

Descoberta de l’Empordà.

1.- Presentació

El desplegament del currículum a partir de la LOE ens marca el disseny d’un projecte interdisciplinari, ja que el decret que desplega el currículum estableix que tot l’alumnat d’educació primària ha de realitzar un projecte interdisciplinari, com a mínim, un cop a cada cicle. Aquest projecte tindrà una qualificació que es reflectirà a l’informe d’avaluació de l’alumne.

Treballar per projectes ens ajuda a adquirir les competències bàsiques des d’una triple vessant: d’autonomia, de funcionalitat i de transversalitat. Des del primer punt de vista resulta evident que l’alumne esdevindrà molt més autònom quan utilitzi eines i estratègies per aprendre a desenvolupar un projecte. Pel que fa a la funcionalitat cal dir que els diversos coneixements s’apliquen en diferents situacions viscudes i analitzades en aquesta descoberta de l’Empordà. Finalment, aquest projecte interdisciplinari ens resulta important des del punt de vista de la transversalitat entesa com a integració dels diferents coneixements.

2.- Introducció

Aprofitant que els alumnes de 6è de primària van de convivències a l’Empordà el claustre de professors del cicle superior proposa aquest projecte interdisciplinari sobre la “Descoberta de l’Empordà”. Les convivències de 6è de primària es realitzen els dies 21, 22 i 23 de maig de 2014. Aniran a la casa de colònies “Els estanys”, al terme municipal de Capmany. Entre les activitats que es realitzaran en destaquen la visita als aiguamolls de l’Empordà i un recorregut per les ruïnes d’Empúries.

La visita a les ruïnes, tant pel que fa a la part romana com la grega, ens permetrà aprofundir sobre les activitats de la nostra història que s’han realitzat a l’aula al llarg de 5è i de 6è de primària dins de l’àrea de coneixement del medi social. D’una altra banda la visita als aiguamolls ens permetrà descobrir la flora i la fauna de l’entorn, així com treballar diversos conceptes (per exemple el d’ecosistema) dins de l’àrea de coneixement del medi natural.

Aprofitarem aquesta activitat per efectuar alguns exercicis dins de l’àrea de matemàtiques on caldrà utilitzar alguns conceptes treballats al llarg del curs (unitats de pes, longitud i temps. Proporcions i regles de tres).

Des de l’àrea de visual i plàstica, i a partir de la visita a les ruïnes d’Empúries i de l’explicació a l’àrea de matemàtiques sobre com fer un dibuix a escala els alumnes dibuixaran en un plànol els diferents elements de mobiliari i anomenaran les estances.

Per

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com