ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EPILEPSIA . QUÈ ES L’EPILEPSIA


Enviado por   •  5 de Mayo de 2021  •  Ensayos  •  511 Palabras (3 Páginas)  •  88 Visitas

Página 1 de 3

EPILEPSIA

QUÈ ES L’EPILEPSIA

L'epilèpsia és un trastorn produït per una hiperactivació de determinats grups neuronals els quals per algun motiu es troben hipersensibilitats, i davant una mínima activació reaccionen anòmalament produint diversos símptomes com les típiques convulsions, pèrdua de consciència, descoordinació i descontrol dels músculs i vísceres, alentiment i debilitat.

DESCOBRIMENT

A la fi de segle XIX s'inicia l'era moderna de l'epilèpsia. El neuròleg anglès John Hungling Jackson estableix en 1873 la primera definició que encara avui és vigent: Una descàrrega sobtada, ràpida i excessiva de les cèl·lules cerebrals.

El 1911 es comercialitzen els primers fàrmacs antiepilèptics i uns anys més tard,en 1929 Hans berger registra en paper encefalograma.

ZONA EN LA QUE AFECTA

L'epilèpsia és un trastorn de el sistema nerviós central (neurològic) en el qual l'activitat cerebral es torna anormal

SÍMPTOMES

En la majoria dels casos, durant les crisis epilèptiques la persona no només perd el control sobre el que fa, sinó que a més pateix convulsions, és a dir, que molts músculs del seu cos comencen a contreure ia distendre alhora i de forma repetida , causant tremolors.

Les causes de l'epilèpsia només es coneixen a un nivell relativament superficial, és a dir, que només se sap que es produeixen quan una gran quantitat de neurones comencen a disparar senyals alhora i de manera anòmala.

-Confusió temporal.

-Episodis d'absències.

-Moviments espasmòdics incontrolables de braços i cames.

-Pèrdua de el coneixement o consciència.

-Símptomes psíquics, com por, ansietat o déjà vu.

INCIDÈNCIA

La incidència anual d'epilèpsia és de 31 a 57 / 100.000 (entre 12.400 i 22.000 casos nous cada any a Espanya), sent aquesta incidència superior en nens entre 6 i 14 anys (incidència de 3,7 / 1.000 habitants), adolescents i ancians (en les edats per sobre de 60 anys la incidència se situa 134 / 100.000 habitants).

TRACTAMENT

És molt habitual que els tractaments

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)   pdf (51.4 Kb)   docx (10 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com