ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Glossari De L'univers


Enviado por   •  20 de Septiembre de 2014  •  1.314 Palabras (6 Páginas)  •  304 Visitas

Página 1 de 6

Glossari sobre l’univers

1. Absorció atmosfèrica Disminució de la intensitat lluminosa d’una font celeste, causada pels gasos que composen l’atmosfera.

2. Absorció interestel•lar Fenomen per el qual un estel sembla menys lluminós degut a la seva distància, causat per els núvols formats per gasos.

3. Afeli És el punt més distant de l’orbita d’un planeta al voltant del sol.

4. Anells de difracció Són unes anelles concèntriques que envolten la imatge d’un estel quan s’observa amb un telescopi.

5. Any llumÉs la unitat de longitud utilitzada en l’astronomia per mesurar grans distàncies.

6. Asteroide És un objecte sòlid, compost majoritàriament per roca i metalls, més petit que un planeta i que orbita al voltant del Sol.

7. Astre És qualsevol cos celeste amb forma definida i que pot individualitzar-se dels altres cossos de l'Univers.

8. Astronomia És la ciència que estudia l'Univers i els cossos celestes o astres, a partir de la informació que ens arriba d'ells a través de la radiació electromagnètica.

9. Astrologia És la doctrina i estudi especulatiu de les influències dels astres sobre el món sublunar, especialment sobre el destí dels homes i sobre els fenòmens meteorològics segons els conceptes predominants abans del naixement de la ciència moderna.

10. Atmosfera És la capa de gasos que envolta la Terra, un altre planeta o cos celeste.

11. Àtoms És la partícula més petita d’un element que conserva les característiques químiques del propi element. Esta constituït per un nucli format per protons, neutrons i electrons.

12. Apogeu És el punt de l’orbita de la Lluna, d’un satèl•lit artificial o de la trajectòria d’un vehicle espacial que es troba més allunyat del centre de la terra.

13. Aurora polar És un espectacular fenomen de l’alta Atmosfera provocat per el impacte de partícules atòmiques carregades, provinents del sol contra les capes de la ionosfera aproximadament a 100km d’altura.

14. Big bang És una teoria científica que tracta d’explicar l’origen de l’univers i el seu desenvolupament posterior a partir de l’espai temporal.

15. Camp magnètic Entitat física generada per la presència de càrregues elèctriques en moviment com ara corrents elèctrics o per la presència de partícules quàntiques que exerceixen una força sobre altres càrregues que mouen sota la seva influència.

16. Cinturó asteroides És la regió del sistema solar que es troba aproximadament entre les òrbites dels planetes Mart i Júpiter.

17. CometaÉs un cos celeste sòlid semblant als asteroides però amb diferent composició.

18. Condrito Tipus de meteorits més abundants caiguts a la terra, formats per fragments meteòrics.

19. Constel•lació Són els estels que es poden observar en una nit clara y que formen determinades figures y serveixen per localitzar més fàcilment la posició dels astres. Hi ha 88 agrupacions amb formes entre les quals hi ha figures religioses, mitològiques, animals o d’altres.

20. Eclipsi És un fenomen que es produeix quan el disc del Sol desapareix en part o completament, degut a que el de la Lluna a passat davant seu (eclipsi de Sol) o quan la Lluna s’obscureix perquè la Terra s’ha interposat davant d’ella (eclipsi de Lluna)

21. Eclíptica És la projecció del pla orbital de la Terra sobre l’esfera celeste.

22. Equinocci És el moment en el que el Sol, al llarg del seu moviment aparent anual, travessa el pla de l’equador celeste. Això succeeix dos vegades a l’any: el 21 de març (equinocci de primavera) y el 23 de setembre (equinocci de tardor).

23. Espectre de la llum És la gama de colors que es forma quan es fa passar la llum del sol a través d’un prisma i aquesta es descompon en diferents colors que formen un art de Sant Martí a partir d’un fenomen meteorològic.

24. Estel És un cos celeste que brilla emetent llum pròpia. Estan formats per una esfera de gas que manté a elevades temperatures els processos termonuclears.

25. Exoplanetes Planetes que es troben fora del sistema solar.

26. Forat negre És una concentració de matèria d'altíssima densitat, tal que la seva força gravitatòria és tan elevada que la velocitat d'alliberament és superior a la velocitat de la llum.

27. Fotons És la partícula subatòmica mediadora de la interacció electromagnètica a més, estan associats a qualsevol radiació electromagnètica.

28. Galàxia És

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (9 Kb)
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com