L'imperialisme Colonial
helena29914 de Febrero de 2014
769 Palabras (4 Páginas)223 Visitas
Conceptes CMC del primer trimestre
Mètode Científic: conjunt de tècniques per investigar fenòmens, adquirir nous coneixements, o corregir i integrar coneixements previs.[1] Normalment es basa en la recol•lecció d'evidència empírica, observable i mesurable, emprant els principis de raonament lògic. Aquestes tècniques permeten reunir un cos de dades fruit de l'observació i l'experimentació, a partir de les quals es poden formularteories.
Carl Sagan: popular astrònom estatunidenc i divulgador científic. Va ser pioner en camps com la exobiologia i promotor del projecte SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence, Cerca de vida intel•ligent extraterrestre).
Teoria de la formació del sistema solar: la teoria més acceptada pel que fa a la formació del sistema solar diu que el Sol i els planetes es van formar al mateix temps. Segons aquesta teoria, el Sistema Solar va començar com un núvol de gas interestel•lar o nebulosa que es va anar contraient degut a la força gravitatòria fins a formar un estel, el Sol i una sèrie de cossos més petits, els planetes. El procés va començar fa uns 4.600 milions d'anys.
Origen de la vida: en biologia és la forma i època en què s'originà la vida. Aquest és un tema controvertit i té implicacions filosòfiques i teològiques, és difícil establir-ne els mecanismes concrets a causa de l'anàlisi indirecte. Entre la comunitat científica sembla ben establerta la teoria que la vida va evolucionar a partir de matèria inert en algun moment ara fa entre 3.900 i 3.500 milions d'anys abans de l'actualitat.
Estrella: Un estel, estrella o estrela,[1] o antigament i dialectalment estela,[2] és un astre massiu format per plasma en un equilibri semblant a l'equilibri hidrostàtic, que genera energia mitjançant un procés de fusió nuclear.
Constel•lació: conjunt d'estels fixos o estrelles sense relació entre ells i que formen un dibuix imaginari. Se separen en grups arbitraris en què s'han dividit els estels fixos. La Unió Astronòmica Internacionaldivideix el firmament en 88 constel•lacions, la majoria basades en les antigues constel•lacions gregues.
Nebuloses: regió del medi interestel•lar format per gas i per pols. Estan formades fonamentalment per hidrogen.
Satèl•lit: Satèl•lit natural: és qualsevol objecte natural que gira al voltant d'un planeta. Artificial: objecte fabricat per l'home i llançat a l'espai que, gràcies a la seva velocitat, és capaç de mantenir-se en una òrbita estable al voltant de la terra o un altre cos celeste sense precipitar-se contra la superfície d'aquest.
Via Làctia: galàxia de forma espiral (més concretament espiral barrada) on es troba el sistema solar. Està formada per més de 200 mil milions d'estels.
Grup local: grup de galàxies unides gravitatòriament en què està inclosa la Via Làctia, galàxia on es troba el sistema solar. El grup conté més de 30 galàxies i el seu centre de gravetat està situat en algun punt entre la Via Làctia i la Galàxia d'Andròmeda, que són les dues majors.
Quàsar: Classe de galàxies amb nuclis actius. font astronòmica d' energia electromagnètica, incloent-hi radiofreqüències i llum visible. La seva lluminositat absoluta és molt elevada.
Púlsar: Estel de neutrons que emet radiacions periòdiques.
Galileu: Físic, matemàtic, i filòsof italià que va tenir un paper important durant la revolució científica. Va millorar eltelescopi, i per tant, l'observació astronòmica, i va donar suport a la teoria heliocèntrica de Nicolau Copèrnic.
Newton: l'autor de la llei de la gravitació universal i les tres lleis del moviment (lleis de la inèrcia), base de la mecànica clàssica. Newton fou el primer que demostrà que les lleis naturals
...