ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Leishmaniosi


Enviado por   •  3 de Enero de 2014  •  377 Palabras (2 Páginas)  •  220 Visitas

Página 1 de 2

Qué ès?

La leishmaniosi canina és una malaltia parasitària greu, causada per un paràsit denominat Leishmania. El seu primer símptoma és la pèrdua de pèl, al voltant dels ulls, orelles i el nas. Segons va avançant el gos perd pes però no perd la gana. Són habituals les ferides en la pell, com en el cap i en les potes, en les àrees on el gos està en contacte amb el sòl al tombar-se o assentar-se. Quan es torna crònic, es poden observar símptomes de insuficiència renal, i inclòs pot afectar nombrosos òrgans.

Temporada de perrill.

La temporada de perill comença amb la calor, comença a maig i finalitza al setembre. Durant l'hivern són inofensives. En les zones més càlides d'Espanya trobem mosquits pràcticament tot l'any.

Causes.

Causa la mort a la majoria dels gossos afectats i que no reben tractament a temps. Si el teu gos no rep protecció, el risc de contagi diversa d'un 3% a 18% segons la zona. El risc sempre augmenta si el gos viu en regions més càlides.

Si penses que pot tindre-la.

En el cas que penses que el teu gos pot tindre-la, cal visitar al teu veterinari, qui realitzarà una prova analítica per una mostra de sang.

Perìode d’incubació.

Pot variar entre 3 mesos i 18 mesos. De forma excepcional, poden ser durant anys. Alguns gossos són resistents i, encara que reben les picadures, mai mostren els símptomes, que probablement açò està determinat genèticament.

Tractament.

La leishmaniosi canina es pot tractar, però no curar. El tractament només suprimix els símptomes i no impedirà que el gos tinga una recaiguda. Un tractament pot durar unes quantes setmanes, però el paràsit sempre estarà en el gos. Fins al final de la vida del gos, els símptomes poden tornar a aparéixer i s'ha de repetir el tractament.

La millor opció per a protegir el gos de la malaltia és la prevenció.

1a vacuna.

Pareix que han descobert fa poc la primera vacuna contra la Leishmaniosi canina, diuen que és prou fiable, perquè hi ha gent que ja la provat.

Són 150 euros les 3 vacunes, s'ha d'administrar a partir dels 3 mesos, el cos pot reaccionar i tindre efectes secundaris.

SI POSES LA VACUNA AL GOS I LI FA ALGUNA REACCIÓ, NO LI POSES LA SEGONA, I MOLT MENYS LA TERCERA, PERQUÈ POT TINDRE CONSEQÜÈNC

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com