ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L’holocaust


Enviado por   •  2 de Enero de 2014  •  407 Palabras (2 Páginas)  •  293 Visitas

Página 1 de 2

L’holocaust

La paraula holocaust deriva del grec i significa "una ofrena completament cremada ", la paraula ha estat utilitzada per diversos autors per fer referència a catàstrofes i massacres.

L'Holocaust va ser un genocidi fet pel règim nacionalsocialista del Tercer Reich sobre els jueus i altres pobles entre els anys 1933 i 1945.

El genocidi va ser la culminació d’un llarg procés que es va desenvolupar paral·lelament a la implantació del règim nazi, i que tenia com a objectiu la creació d’una comunitat nacional racialment pura. El que Hitler es proposava era l’extermini de la raça jueva d’Europa.

Durant l'Holocaust, uns sis milions de jueus van morir. En alguns casos van desaparèixer comunitats senceres, entre elles la important comunitat jueva de Polònia.

El nazisme va dividir la societat en quatre categories:

- La raça ària, superior a la resta de les races i destinada a dominar el món.

- La resta de les races, considerades inferiors i destinades a ser dominades, i aquells d'aquestes races que es resistissin haurien de ser eliminats.

- Els impurs (gitanos, homosexuals, malalts, discapacitats, dements, etc.) estaven destinats a ser exterminats.

- Els jueus, considerats l’encarnació del mal, destinats a l'exterminació massiva i sistemàtica.

El nombre exacte de persones assassinades durant el règim nazi no s'ha pogut determinar amb exactitud. Pel que fa al nombre de víctimes jueves es xifra entre gairebé uns sis milions de jueus.

1r) En els guetos i per privacions més de 800.000 de persones.

2n) Afusellats uns 1.400.000 de persones.

3r) En els camps de concentració 2.900.000 de persones, la majoria en les cambres de gas.

Més o menys 10.000 republicans espanyols van conèixer la deportació als camps d’extermini nazi.

Els camps de concentracions estaven envoltats de tanques espinoses electrificades, amb diverses torretes de vigilància amb metralladores. Els presoners hi arribaven en tren. Un cop allí, els més forts i sans eren usats com a força de treball i a la resta els mataven. Als presoners se'ls marcava amb un número que els identificava, es posaven en el braç o en el clatell. El seu vestit consistia en un uniforme a ratlles, en el qual s'hi estampava la inicial de la nacionalitat.

La meva opinió personal sobre l’holocaust es que no s’hauria d’haver fet perquè no pots exterminar a gent no que sigui de la teva mateixa raça. Tampoc pots exterminar a gent que no pensi com tu o que sigui diferent físicament. Jo crec que no feia falta

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com