ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

RISCS CUSATS PEL VENT


Enviado por   •  2 de Abril de 2014  •  256 Palabras (2 Páginas)  •  681 Visitas

Página 1 de 2

Riscos Causats pel vent

Quan el vent assoleix velocitats elevades, es poden produir una sèrie de fenòmens atmosfèrics que poden suposar un greu risc i son:

o Depressions del front polar: Es formen a causa dels xocs de l’aire fred polar i el càlid tropical. Les baixes pressions d’aquests fronts mes profunds poden generar vents intensos que poden superar els 100Km/h i causar danys importants.

o Tempestes tropicals: Son depressions mes petites que les del front polar. Amb pressions molt baixes en el seu centre. El gradient de pressió que hi ha origina vents intensos que provoquen danys catastròfics per tots els llocs q

o Huracans: Tempesta tropicals que superen els 117 km/h que es formen a les regions oceàniques intertropicals durant els mesos de l’any en que les aigua marines estan mes calentes. A les zones costaneres a mes del vent, també es veuen afectats per la pujada del nivell del mar i l’onatge causat per les baixes pressions atmosfèriques.

Els huracans es poden classificar basant-se amb la velocitat dels vents

sostinguts que provoquen i les pressions atmosfèriques.

o Tornados: Son remolins gegants que es formen dins de les tempestes on els vents son tant intensos que pocs s’han pogut enregistrar. Son fenòmens afortunadament rars de veure. Hi ha un fenomen semblant que es forma sempre sobre el mar i ocasionalment afecta a zones costaneres. Aquest fenomen s’anomena manegues marines o caps de fibló.

o Rissagues: Són augments i descensos sobtats del nivell del mar provocats per pulsacions de la pressió atmosfèrica. Són causa de destrosses en ports i petites badies .

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com