ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Treball de les plantes


Enviado por   •  7 de Octubre de 2015  •  Apuntes  •  450 Palabras (2 Páginas)  •  129 Visitas

Página 1 de 2

FONOLL:

Descripció:

Planta perenne, d’un color verd grisenc, molt aromàtica, amb una agradable olor d’anís.   Conserva durant molt temps una tija subterrània de la qual rebota cada any una tija Aérea nova. Fins a dos metres d’alçària.

La floració es dóna de juny a setembre.

On es pot trobar?:

Es pot trobar en en els poblament de gramínies , barrejada amb el fenàs i altres plantes afins, en els els erms i els marges dels camins, a les contrades de terra baixa i a la muntanya mitjana.

Remeis:

La infusió dels fruits el 5% afavoreix la digestió i elimina els gasos intestinals i ajuda a pair bé, ja que es donava als nadons quan deixaven el pit i passaven als aliments sòlids.

ESPÍGOL:

Descripció:

Les flors, d’un color lil.la pàl·lid, són molt menudes  i es troben reunides en una espiga d’uns 5cms d’alçada a la part superior de la tija.

 La floració es dóna entre el juny i setembre.

On es pot trobar?

Creix en els Prats secs i roquissars assolellats,sobretot a la terra baixa.

Remeis:

S’utilitzen principalment les tiges florides. Es fan bullir 30 grs de la planta en un litre d’aigua  i el líquid que resulta es pot fer servir per a rentar les ferides, ja que afavoreix les cicatritzacions i evita les infeccions.

ÀRNICA:

Descripció:

Herba aromàtica perenne, finament peluda que cada any emet una tija àrea poc ramificada, de fins a 50 cm d’alçada. Les flors estan reunides en un capítol  de 5 a 8 cms, situat al capdamunt, on tant les flors del botó com les que tenen forma de llengüeta, al seu voltant, són de color groc ataronjat. La floració es dóna entre el juny i el mes d’agost.

On es pot trobar?’

Surt a l’alta muntanya, als prats, a les pastures i a les clarianes del bosc.

Remeis:

L’àrnica actua com a antiinflamatori, alhora que activa l’absorció de les hemorràgies internes ocasiodes pels cops. Anomenada popularment aigua dels cops, es prepara amb 100 grs. de flors seques i 1 l d’alcohol, que, desprès reposa uns quants dies, es filtra. Al moment que es fa servir s’ha de rebaixar amb aigua, meitat i meitat.

CAMAMILLA:

Descripció:

Herba anual de tijes erectes i ramificades. Flors blanques en forma de llengüeta, que envolta un botó formant per una flor groguesca en forma de tobets. Aquest capítols fan una olor agradable i característica.

On es pot trobar?:

Surt entre els rostolls i les vores dels camins de la terra baixa i de la montanya mitjana, tot i que és una planta no gaire comuna. La floració es dóna entre l’abril i el juliol.

Remeis:

La flor de camamilla, les seves propietats sedants i antiespasmòtiques, l’ús extern de fegues amb la mateixa infusió ténen propietats inflamatòries, antisèptiques i serveix per guarir malalties de la pell i ocasionades per fongs.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)   pdf (29.5 Kb)   docx (10.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com