ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Castellano


Enviado por   •  8 de Mayo de 2014  •  448 Palabras (2 Páginas)  •  195 Visitas

Página 1 de 2

Poesia pura: Proposta que trenca amb la concepció mimética de l’art d’arrel aristotélica: al llenguatge hi ha l’essència mateixa de la poesía. El llenguatge no explica el món sinó que intenta crear una realitat que no cal entendre-la del tot, només cal seguir les sensacions de les paraules i les imatges. Principals autors(Valéry, Yeats, T.S.Eliot,Rilke,Pessoa) Alguns d’aquests poetes no poden aïllar-se de ls tensions socials del seu temps i han de recorrer a tècniques experimentals dels avantguardistes per expressar el malestar. L’allunyament neix de l’obsessió per la perfecció i el llenguatge, la poesía pateix transformacions formals i temàtiques.

Avantguardes:Es basa en l’art de trencar amb el passat i de buscar noves respostes artístiques a una realitat que canvia molt de pressa. Intenten posar el món modern a l’art i treure la bellesa a través de la intel•ligència.

Les avant. van aparèixer al s.XX i es van desenvolupar durant les 2 guerres mundials. Els moviments avant. Comparteixen la recerca constant de formes d’expressió artística(maquinisme,velocitat,esports)busquen l’irracionalisme(atzar,absurd,somni,bogeria)i utilitzen la lletjor com a estil i tema prescindint de la bondat.

En la poesia i el assaig es produeixen unes innovacions, se substitueixen les estrofes, metre i rima pels cal•ligrames, les paraules de llibertat i l’escriptura automàtica.CUBISME:Reflecteix la realitat sense imitar-la(Picasso)els objectes son descompostos geomètricament i s’aplica el collage i fa ús del cal•ligrama i els poemes conversa.FUTURISME:Exalta les innovacions mecàniques(velocitat,dinamisme,perill…)defensa l’ús de les paraules en llibertat…DADAISME:Té per objec. Confondre la gent i fer-la dubtar a través de l’atzar,absurd,desig….Creen l’escriptura automática i els més coneguts són Tzara i Picabia.SURREALISME:Es basa en l’exploració de l’univers dels somnis i del món desconegut del subconscient.Vol expresar el funcionament del pensament sense la raó.(somnis,visions,al•lucionacions..)Destaquen Dalí,Miró…

Després de 2na guerra mundial, la lit. es més pesimista, els poetes busquen respotes en la religió(T.S.ELIOT) i altres expressen la desesperança rebel•lant-se contra la religió(existencialistes ateus).Mitjan s.XX es pot dividir en 2 tendències: poesia pura(Eliot,rilke,Valéry,riba) i problemàtica social qe es més col•loquial(Majakovskij,Brecht i Neruda).

Paul Valéry (1871-1945). És continuador de la poesia simbolista cap a una poesia pura i hermètica.Obres “El cementiri marí”.

Rainer Maria Rilke(1987-1926). La seva poesia posa 1 forta influència del simbolisme francès, i més tard es va fer més hermètica i conceptual, d’ascensió i d’ascesi interior. “Elegies de Duino”.

Tomas Stearns Eliot (1888-1965).“La terra eixorca”: Paradigma

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com