ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Lista De Shcindler


Enviado por   •  23 de Mayo de 2014  •  2.318 Palabras (10 Páginas)  •  298 Visitas

Página 1 de 10

Per què els nazis obliguen als jueus a portar cosida sobre el vestit l’estrella de David? Quins motius podia tenir algú per odiar als jueus?

Els obligavan a portar l’estrella de David perquè d’aquesta manera els poguessin distingir els jueus dels que no ho eren.

Perquè en un primer moment Hitler i el Partit Nazi van dictaminar que Alemanya seria un país millor si només la formessin els germànics de pura raça (És a dir discriminaven tot ésser humà que no ho fos). També Hitler els va acusar d’ajudar a la Gran Bretanya durant la primera guerra mundial i acceptar el tractat de Versalles. I finalment el punt més important la majoria de les empreses poderoses d’Alemanya, els bancs… estava a càrrec dels jueus i mentre alguns d’ells s’anaven enriquint la majoria de la població Alemanya tenia extrema pobresa.

2.- La primera vegada que surt Schindler, què fa? Per què es fa tantes fotos amb els nazis? Quan arriba al hotel el general, i veu que tots els nazis estan amb Schindler, què fa?

La primera vegada que surt Schindler intenta seduir una noia, però aquest no era el seu autèntic objectiu, la seva principal fi era atreure l’atenció del membre del partit Nazi.

Amb les fotos el que va aconseguir Schindler va ser guanyar-se la confiança d’aquests empresaris, i fer-se un nom dins la industria alemanya.

Quan arriba a l’hotel el general veu a tothom envoltant a Schindler, i tothom esta molt content d’estar amb ell. Així que li pregunta al cambrer qui és aquell home, i el cambrer li contesta és Oskar Schindler

3.- Què és el consell jueu? Qui és Isaac Stern? Per què Schindler el va a buscar al consell jueu? Què li proposa?

Els consells jueus eren, jueus que col•laboraven amb els Nazis, que ajudaven en les deportacions, d’aquesta manera els podien tenir identificats tant a les persones com als seus béns.

Era un reconegut comptable, que treballava al consell jueu, ja que li van treure la seva industria, i es va veure obligat anar a treballar allà.

Schindler el va a buscar perquè vol que sigui el seu encarregat, i controli la comptabilitat de la seva empresa, ja que el seu pare li va deixar un consell que sempre tingui un bon comptable al cantó.

Li proposa lo esmentat anteriorment que sigui l’encarregat de la comptabilitat de la seva empresa.

4.- Què fan els jueus a l’església? Què és el mercat negre? Què és un ghetto? Per què obliguen als jueus a viure en el ghetto? Per què hi ha policia jueva?

Com estava prohibit fer negocis al carrer els jueus intentaven tirar endavant els seus negocis en un lloc on fos difícil enganxar-los, d’aquesta manera els van poder mantenir gràcies al mercat negre.

El mercat negre és el comerç il•legal o clandestí, és a dir intercanviar i vendre coses que el govern de cert país no ho permet.

Un ghetto és un lloc a les ciutats destinades a les persones que estan marginades, en aquest cas, als ghettos, hi anaven els jueus. Solen ser llocs amb molta pobresa i molt vigilats.

Els nazis els obligaven a viure allà perquè estiguessin tots junts i d’aquesta manera els podien tenir a tots controlats.

Per controlar la gent jueva dins els ghettos i els camps de concentració. A part de ser una manera de reduir costos peel govern nazi (ja que eren més barats que els alemanys) als jueus tenien una oportunitat de prosperar econòmicament.

5.- Explica l’entrevista entre Schindler i els jueus. Creus què es just el que proposa? Raona la resposta. Qui cobra el sou dels jueus? Ho veus bé? Creus que per fabricar “cacharros” es necessita gent molt especialitzada? Per què un professor o un músic no son importants pels nazis?

En aquesta entrevista Oskar Schindler, vol obtenir el finançament per part dels jueus però aquests jueus no estan d’acord amb l’oferta que realitza Schindler i demanaven més. Aquesta entrevista es totalment clandestina i té lloc dins del Ghetto en un cotxe. El que proposa no es just ja que el finançament que oferien els jueus tenia un cost més elevat però igualment estaven contra l’espasa i la paret, no tenien cap altra opció.

Els sous dels jueus els cobrava l’empresa, però no només dels jueus sinó també dels polonesos, hongaresos... No, no ho veig gents ve, tots i que els obligaven a treballar un munt d’hores no s’emportaven cap remuneració.

No la fabricació d’estris de cuina no necessiten grans habilitats per fer-ho, ja que com podem veure a la pel•lícula ho aprenen de manera molt ràpida.

Perquè pels nazis els jueus només són mà d’obra, tant se val si són grans músics o professors, per a ells els jueus només són eines.

6.- Quina relació tenen Schindler i Stern? Creus què Schindler veu que Stern està salvant a tanta gent? Per què els nazis fan treure la neu del carrer als treballadors quan van a la fàbrica?

Isaac Stern és el que realment porta la fàbrica de Schindler, ja que ell no en te ni idea de dirigir una fàbrica. I en aquest moment no tenen una relació amistosa l’únic que l’interessa a Schindler és fer diners.

Schindler se’n comença a atalaiar quan una persona que a perdut un braç li ve a donar les gràcies per haver-lo contractat. Aquesta persona el dia següent el maten, ja que consideren que una persona manca no és útil, perquè les seves capacitats de producció són més baixes que el normal.

Per fer-los treballar perquè si i d’aquesta manera humiliar-los encara més, perquè com observem en el film, mentre els jueus treien la neu els soldats reien i se’n burlaven.

7.- Què vol dir la frase del coronel “Els treballadors especialitzats jueus no tenen lloc en el III Reich? Quina raó donen els nazis als jueus per a no carregar els equipatges al tren? Quina és l’autentica raó? Què passa quan volen deportar a Stern?

Un treballador especialitzat, normalment és una persona amb cert coneixement intel•lectuals, i al govern nazi no li convenia tenir aquest tipus de gent en els seus camps, perquè tenen més idees al cap i per tant són més difícils de dominar, és molt millor tenir obrers sense coneixement sota el teu domini, perquè aquest només obeeixen sense qüestionar-se res.

Feien servir l’excusa de què els enviarien l’equipatge amb

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (13.5 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com