ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Variació Lingüística


Enviado por   •  15 de Diciembre de 2014  •  201 Palabras (1 Páginas)  •  162 Visitas

La variació lingüística són les formes que adquireix una llengua segons el context en el qual ens trobem; per això, cal destacar que no hi ha cap llengua uniforme. A més, és un fet universal per a totes les llengües.

Els factors que condicionen la llengua poden ser de dues classes. Primerament ens trobem els que tenen a veure amb les característiques dels parlants (sexe, edat, ètnia, etc.) i per altra banda, els relacionats amb les característiques de la situació en què es produeix la comunicació (relació entre interlocutors, entorn físic, etc.).

Tot açò ens permet parlar de dos tipus de variació; la primera relacionada amb els usuaris, anomenada variació dialectal i la segona amb l’ús o la situació, la variació estilística.

Per finalitzar, de vegades es diu que una llengua és el que els seus usuaris volen que siga. Una idea per comentar d'aquesta afirmació és que no es pot desvincular la llengua de la realitat concreta dels parlants que la utilitzen. Una llengua només té sentit quan hi ha parlants que la utilitzen i és operativa per a un grup més o menys nombrós de persones. Per totes aquestes raons, l'existència d'usuaris diversos és el que ens dona la varietat lingüística.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com