ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COMENTARI D'UN FRAGMENT DE LA OBRA "LA REPÚBLICA VII" DEL FILÒSOF PLATÓ DEL PERÍODE ANTIC


Enviado por   •  8 de Abril de 2015  •  336 Palabras (2 Páginas)  •  190 Visitas

Página 1 de 2

COMENTARI D’UN FRAGMENT DE LA OBRA “LA REPÚBLICA VII” DEL FILÒSOF PLATÓ DEL PERÍODE ANTIC

1. Idees del text

En aquest fragment de la obra “La República” s’exposen els graus de coneixement classificats en opinió i ciència. Es descriu que si no es copsa la essència de les coses no es pot accedir a un coneixement del bé; conseqüentment es creurà que la imatge és la verdadera realitat.

2. Significat

Essència, és la verdadera realitat i veritat de les coses que només pot ser accedit amb l’ús de la raó.

Ciència, és l’autèntic saber, el coneixement racional i verdader.

3.

La relació que forma Plató entre la idea de la opinió amb el somni ve deguda al nivell de coneixement associat així com la seva teoria. Ell defensava la reminiscència, creia que l’ànima havia caigut en el món sensible dins un cos humà i el que feia aquesta tot hi haver-se oblidat de les idees de la verdadera realitat era capaç de iniciar un procés de recordar les idees. D’aquesta forma es crea la opinió de la persona, un coneixement propi basat amb la imaginació i les creences, però allunyades de la autèntica veritat o ciència.

Per altra banda situava la població submergida en un profund somni, on el únic que podien veure era una realitat aparent.

4. Concepció del coneixement

Plató entenia coneixement o ciència com la contemplació de les idees, la verdadera realitat. Per poder hi accedir s’havia de seguir un procés de vessat en diversos nivell els qual permetien mostrar el món intel•ligible.

Per altra banda la concepció Socràtica definia el coneixement com l’areté o virtud amb aquest no pots fer el mal i actuaràs de manera bondadosa, intel•lectualisme moral.

5.

És una evidència que els sentits ens enganyen. Aquests ens amaguen la verdadera veritat. Per aquest motiu difícilment es pot accedir a un coneixement del be a través d’ells. S’ha de allunyar-se de les idees sensibles, per intentar trobar la autèntica realitat. D’aquesta forma opino que només amb l’ús de la raó és pot conèixer el bé.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com