ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'unic


Enviado por   •  30 de Enero de 2013  •  Apuntes  •  314 Palabras (2 Páginas)  •  251 Visitas

Página 1 de 2

L’unic interlocutor que parla a casi tots dels diàlegs de Plató (només està absent a “Lleis”), és Sòcrates. Com tots els participants en els diàlegs de Plató, Sócrates és real.

Es va crear un gènere literari en que es debatia el tipus de persona que era Sòcrates i els valors que defensava a la seves converses. Plató va estar d’acord en contribuir en aquest nou “gènere”. Molts autors el defensaven i estaven a favor dels seus pensament com Xenophon però també n’hi havia d’altres que el criticaven com Aristophanes.

Sòcrates era una persona que provocava, als que coneixia, una resposta que no deixava indiferents i una reflexió. També els inspirava a que escrivissin sobre la seva persona. Els textos més bons i coneguts que coneixem que parlaven d’ell són d’Aristophanes, de Xenophon i de Plató, per tant, amb la visió particular d’aquests tres autors haurem de arribar a conèixer com realment va ser Sòcrates. En l’obra d’Aristophanes hi destaca “Núvols”, no li dóna importància a l’hora de conèixer la manera de filosofar de Sócrates, no pretén ser una obra filosòfica sinó un atac a l’home de cabells llargs i bruts, Sòcrates. L’obra de Xenophon tampoc ajuda gaire, perquè tot i ser un personatge contemporani de Sòcrates no té la subtilesa i profunditat històrica de Plató. En el diàlegs de Plató, en canvi, estem interessats en qui era Sòcrates i que representava (fet evidentment amb tota consciència per Plató). Encara que no estiguem interessats en Sòcrates, voldrem llegir a Plató ja que és un dels filòsofs més importants i entrarà indirectament la figura de Sòcrates

És difícil trobar les diferències entre Plató i Sòcrates, ja que d’ell va agafar una part de la seva manera de pensar. Plató, però, no es limitava a escriure literalment les paraules que deia Sòcrates sinó que busca guanyar-se l’interès de la gent amb aquest personatge per després exposar les seves pròpies teories.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com