ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Qüestionari De Locke


Enviado por   •  11 de Abril de 2013  •  587 Palabras (3 Páginas)  •  899 Visitas

Página 1 de 3

QÜESTIONARI LOCKE (I).

1. Explica quines crítiques a l'innatisme fa l'autor al text i digues com defineix les idees.

En primer lloc Locke fa referència al fet que si tenim la capacitat de percebre la realitat a través dels sentits és per això mateix per adquirir el coneixement de la realitat de manera sensitiva. També parla sobre l'assentiment universal, del qual diu que no demostra que existeixin les idees innnates. Ho argumenta dient que no hi ha cap idea que tota la humanitat accepti com certa, tot i que hi hagi una gran majoria que ho accepti no vol dir que una minoria pensi de manera diferent o al menys pensi en la possiblitat del contrari. Per últim diu que si les idees fossin innates tant els nens com els “idiotes”, com anomena Locke als deficients mentals, coneixerien la realitat tal com és i la experiència ens mostra que no és així. Aleshores Locke fa servir aquest altre argument per tal de rebutjar l'existència d'idees innates en la nostra ment. Resumint doncs, Locke diu que hi ha principis innats en la nostra ment que després de rebre informació sensorial es creen les idees en la ment.

John Locke defineix les idees com tot allò que la ment percep en si mateixa o tot allò que està immediatament present en l'enteniment quan percebem o pensem.

2. Explica com diferencia Locke a l'Assaig sobre l'enteniment humà les qualitats dels objectes.

Per Locke una qualitat és el poder de produir una determinada idea en la ment. Fa una diferenciació de qualitats: primàries o originals i secundàries.

Les qualitats primàries són aquelles que són inseparables del cos en qualsevol estat que es trobi, i que el cos manté constantment en totes les alteracions i canvis que pateix, sigui quina sigui la força a què pugui estar sotmès. I les qualitats secundàries les defineix com aquelles que veritablement no són en els objectes mateixos res més que poders o potències per produir en nosaltres sensacions mitjançant les qualitats primàries.

3. Quins tipus de coneixement explica l'autor al text? Comenta'ls breument.

Locke explica tres tipus de coneixement: l'intuïtiu, el demostratiu i el sensitiu.

L'intuïtiu fa referència a aquell que es dóna quan percebem l'acord o el desacord de les idees immediatament, a partir de la consideració d'aquestes mateixes idees i sense cap procés mediador. El demostratiu és el que obtenim en establir l'acord o el desacord entre dues idees recorrent a altres que serveixen de mediadores. I el sensitiu és el coneixement de les existències individuals que concorden amb les idees que produeixen en nosaltres les qualitats d'aquestes entitats.

4.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com