ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Teoria de la evolució de Darwin


Enviado por   •  16 de Octubre de 2012  •  611 Palabras (3 Páginas)  •  272 Visitas

Página 1 de 3

Aquesta setmana ha sortit als diaris la notícia de la sentència d'un tribunal federal de la ciutat de Dover, a l'estat de Pensilvània. Es veu que un grup de pares d'una escola havia portat a judici a la junta escolar quan aquesta va obligar a que a la classe de ciències s'estudiés la teoria del "disseny intel.ligent" com una alternativa a la teoria de la evolució de Darwin.

Diuen que la història es repeteix, i en aquest cas sembla que és així. La teoria del "Disseny intel.ligent" es una versió maquillada i actualitzada del que avans s'en deia "Creacionisme". És a dir, els que defensen que la teoria de la evolució és incapaç d'explicar tota la complexitat del mon que ens envolta i que la explicació correcta és el que diu la Bíblia: que Deu va crear els éssers vius tal com son ara.

Abans feien servir un exemple amb molta freqüència. Deien que si un dia anaves pel camp i trobaves un rellotge, de seguida t'adonaries que allò no podia haver-se creat per atzar com la teoria de la evolució diu. Era massa complex, tenia una finalitat evident, per tant, calia que "algú" l'hagues creat. En realitat fan trampa, perquè la teoria de la evolució no diu (ni molt menys!) que les coses apareguin per atzar, però aquest detall sembla que no el tenen en consideració.

I amb els èssers vius passa el mateix: consideren impossible que una cosa tant extremadament complexa com, per exemple, un ull hagués pogut evolucionar per atzar. Calia que algun dissenyador intel.ligent (Deu) l'hagués generat. El problema va ser quan mica a mica es va comprendre com podia haver evolucionat un ull. El que no pot és aparèixer per casualitat, del no res i de cop, una mutació que doni com a resultat un ull on abans no hi havia res. Però aquesta tonteria no la defensa cap científic evolucionista (a no ser que porti una quantitat d'alcohol en sang que l'acosti al coma etílic). Una cosa semblant passava amb les ales dels insectes. Els creacionistes deien que era impossible que haguessin evolucionat ni tant sols progressivament, perquè, per a que serveix mitja ala a un insecte? Si no està complerta no permet volar, per tant, Deu la va crear tal qual. De nou feien trampa. Des d'un pust de vista evolutiu ningú discuteix que mitja ala no serveix per volar... però inicialment tenia altres funcions, com la regulació del calor corporal de l'insecte, i desprès es va fer servir per volar.

Amb el temps el creacionisme va perdre posicions, però fa uns anys ha pres volada de nou als Estats Units, sota el nom de teoria del "Disseny intel.ligent". Torna a ser el mateix, però amb altres exemples (ara toca a els flagels de les bacteries). Sembla que si encara no es pot explicar una cosa... vol dir que l'ha fet Deu! Suposo que si depengués d'aquests paios, encara s'ensenyaria que el Sol gira al voltant

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com